Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Szerviz

2012.12.03 13:22
Szerviz

Ha sí- vagy snowboard szervizelés érdekel, akkor kattints tovább!

 

Rendbe raknád a bringád? Válaszd a JóBringa szervizét!

Gyors határidő 
Jó minőségű alkatrészek
Kedvező ár
Garancia

Alapinformációk a szervizzel kapcsolatban:

 1. Beüzemelés:
  A beüzemelés tartalmazza a kerékpár dobozból történő összeállítást, beleértve a csomagolóanyagok lebontását, szétszedett dobozolt állapotból történő összeszerelését, fékek, váltók, nyereg, kormánymű beállítását, a garancia érvényesítést, kisebb helyben vásárolt kiegészítők (kulacstartó, klick-on sárvédő és lámpák, wireless sebességmérő, telefontartó, csengő, prizmák) felszerelését. A kerékpár a kerékpároshoz történő beállítását, mint a nyeregmagasság, nyereg dőlésszög, kormány magasság, kormányszár magasság, fékkarok, váltókarok, kijelző pozícionálása.

  Nem tartozik a beüzemelésbe: Integrált(pálcás is) sárvédők, csomagtartók felszerelése, kosár felszerelése, vezetékes alkatrészek felszerelése, alkatrészek(kormány, kormányszár, markolat, gumik, stb) egyéni cseréjének a díja.


 2. Rezsi óradíj
  A legtöbb szervizfolyamatra van jól tervezhető, szabott árunk van. Egyes esetekben mégis előfordul, hogy a kerékpár olyan állapotban van, mely a normális átlagnál jóval hosszabb időt igényel. Ezek általában megbontás után, vagy közben derülnek ki, mint például rozsdás, összerohadt alkatrészek, elnyalt fejű, kivehetetlen csavarok, egyéni szabványú (pl. középcsapágy, láncvédő) alkatrészek. Ilyen esetekben a szervizdíj automatikusan rezsi óradíjra változik, és a munka végösszege a kerékpár megjavításával eltelt tényleges szerelési idővel arányos lesz. Ha a leírt jelenséget tapasztaljuk, munkatársunk minden esetben előzetesen egyeztet veled, hogy folytassuk a munkát, vagy sem. Javítás közben, már egy belső alkatrészhez érve is kiderülhet, hogy az a kerékpár állapotából adódóan nem javítható, nem szerelhető, de mi eltöltöttünk vele 1 órát, hogy odáig eljussunk, esetleg valamilyen gurulóképes állapotba visszaállítsuk a kerékpárt. Sajnos, ez nekünk ugyanolyan munka, ettől függetlenül törekszünk rá, hogy a lehető legkisebb költsed keletkezzen, és megpróbálunk nagyon nyomott árat kalkulálni számodra. Kérlek, vedd figyelembe, hogy attól, hogy a kerékpárod X Ft-ot ér, nincs összefüggésben azzal, hogy mennyi idő megjavítani, és ez mennyibe fog kerülni. Minél több év telik el karbantartás nélkül, tapasztalataink szerint valószínűleg annál többe fog kerülni a javítás, sajnos csodák nincsenek. Ha vettél egy kerékpárt 30 000Ft-ért, és kiderül, hogy a rendbe rakása 2x ennyibe kerül, akkor tudnod kell, hogy nem véletlenül ennyit kértek érte, az előző tulajdonos pontosan tudta, ezért adta el ennyiért. Rezsi óradíjunk 14 990Ft/óra (38 euro), mely tartalmazza, hogy rendelkezünk a szükséges szerszámparkkal, hellyel, munkaerővel, és szaktudással is.


 3. Alkatrészek:
  Az üzletünkben található alkatrészek minőségéért és kompatibilitásáért tudunk 100%-ban felelősséget vállalni, így hozott alkatrészekből nem dolgozunk, vagy kizárólag előzetes egyeztetés alapján.

 4. Ez egy bringaszerviz, ahol a szervizben dolgozók bére, járuléka és a hozzá tartozó adók a szervizdíjakból kerülnek kifizetésre. Mindent meg tudunk csinálni, de nem tudunk ingyen dolgozni, reméljük te sem teszel ilyet, amikor reggel elindulsz a munkahelyedre.

 

KERÉKPÁR SZERVIZZEL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK

» Hogyan működik a kerékpárok felvétele szervizre?

A behozott kerékpárod általad elmondott problémáit felírjuk, megbeszéljük annak okait, és a megoldást is, illetve egyeztetjük, hogy milyen alkatrészekre lesz szükség a javításhoz. Egy megbeszélt időpontra vállaljuk a javítást. A kerékpár minden esetben elkészül a megbeszélt időre, amennyiben bármi felmerül menetközben, arról telefonon értesítünk, és ha szükséges, egyeztetünk új határidőt.

» Mikor vihetem szervizre a kerékpárom?

Szervizt csak hétköznap vállalunk, SZOMBATON NINCS SZERVIZ, mivel a rövid nyitvatartás alatt rengetegen keresik fel az üzletünket, így nem tudunk a szervizre fókuszálni. Ez alól kivételt a prémium szervizcsomaggal rendelkező ügyfelek jelentenek.

» Szervizre leadott kerékpárom elkészül időre?

Minden átvett kerékpárt a megbeszélt határidőre készítünk el, kivéve, ha a szervizfelvétel közben telefonos egyeztetésben állapodtunk meg, mert akkor a határidőt telefonon egyeztetjük a kerékpár állapotfelmérését követően. Minden vállalt határidőt tartunk, így nem kell aggódnod, a kerékpárod kész lesz mikor érte jössz! 

» Milyen határidővel készülnek el a szervizes kerékpárok?

Igyekszünk a lehető leggyorsabban megjavítani a kerékpárod, a kisebb szervizmunkák (defekt, pedálcsere, külső csere stb.) akár már aznap elkészülhetnek, amikor behozod a bringád. Átlagosan 2-7 munkanapra vállalunk szervizes munkákat, ezt az adott időszakban lévő szervizmunkák és a kerékpár javítási munkái határozzák meg. Természetesen ha alkatrészrendelés szükséges ez az idő a rendelési idővel kiegészül. Ne feledd, szombaton nincs szerviz üzletünkben!

 

» Mennyi jótállás van a kerékpárokra?

Egyes termékekre jogszabály kötelező jótállást rendel el - ilyen termékek esetén a jótállási idő a termék vételárától függ: a 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó vételár esetén 1 év, a 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó vételár esetén 2 év, míg a 250 000 forint vételár felett 3 év a jótállási idő.

Elektronikus dokumentumba foglalt jótállási jegyet állítunk ki, amelyet e-mailen küldünk meg a termék vásárlása után.

A jótállás forgó, kopó alkatrészekre NEM vonatkozik, hiszen a használatból eredő alkatrészkopás természetes folyamat. Például defekt, külső elkopása, láncnyúlás, fogsor kopás, ezek használatból kifolyólag elkerülhetetlenek. Bővebb leírást a kerékpárokhoz kapott jótállás tartalmaz.

 

» Miért van szükség az új kerékpárok beüzemelésre?

Azért mert ezzel lesz érvényes a garancia. A beüzemelés azt jelenti, hogy a fékeket, váltót beállítjuk, a láncot, hajtást és minden mást is ellenőrzünk, beállítunk rajta, így menetkész állapotban kapod meg a bringát. Ha nem szakszervizben történik meg egy kerékpár beüzemelése, akkor a gyártó NEM vállal garanciát semmire a bringával kapcsolatban. 

 

» Miért van szükség a kötelező szervizekre? 

Szükség van arra, hogy a kerékpárt rendszeresen vidd szervizbe. Ez a garancia miatt is szükséges, hiszen ha bármi gond történne a bringával, akkor a gyártó első kérdése az lesz, hogy volt-e rendszeresen karbantartva. Ezek a szervizek a bringád élettartamát növelik!

 

Válaszd Te is legnépszerűbb szolgáltatásainkat:

Megnevezés Bruttó ár Leírás
Általános átvizsgálás 12 990 Ft Fékek beállítása, váltók beállítása, kormány beállítása, keréknyomás beállítása, elsőagy, hátsóagy, középagy, kormánycsapágy átvizsgálása, láncnyúlás ellenőrzése, küllők ellenőrzése, kötelező KRESZ kellékek ellenőrzése, olajozás, zsírozás.
Máshol vásárolt kerékpár beüzemelése 13 990 Ft-tól BÁRMILYEN weben, vagy hipermarketben vásárolt kerékpárok beüzemelése, GARANCIA ÉRVÉNYESÍTÉSE.
Defekt javítás (belső csere) 2 990 Ft (+belső) Kilyukadt, kiszakadt, szelephibás belsőgumik kicserélése
Defekt javítás (belső csere) kontrás/agyváltós/city (tól) 6 990 Ft (+belső) Kilyukadt, kiszakadt, szelephibás belsőgumik kicserélése agyváltós, kontra fékes kerékpárokon.
Egyéb kiegészítők felszerelése 3 990 Ft-tól Bármilyen kiegészítő, lámpa, oldaltámasz, sebességmérő, sárvédők, stb. felszerelése, beállítása a kerékpárhoz.
Elektromos kerékpár szoftver frissítése 13 990 Ft-tól Elsősorban BOSCH rendszerű e-bike-ok teljes szoftveres diagnosztikája

 

Szervizünk általában 1-3 napos határidővel, stabil azonnali alkatrész hozzáférhetőséggel, naprakész szerviztudással segít,
hogy bringád megbízhatóan működjön minden használat alkalmával.

Ne aggódj, mert:
- A szervizelés során előzetesen egyeztetjük a szükséges javításokat a bringa átvételekor, ilyenkor egy hozzávetőleges költség-kalkuláció is készül.
- Amennyiben a javítások közben bármilyen egyéb észrevételünk lenne, vagy előre nem látott hiba kerül feltárásra, úgy munkatársunk telefonon egyeztet Veled ezekkel kapcsolatban.
- Minden beépített alkatrészre a gyártó által meghatározott, a szakszerű beépítésnek megfelelő maximális garanciát adjuk (6-24 hónap).

⚠️ Fontos tudnod, hogy nem vagyunk varázslók, az agyonhasznált alkatrészeket nem tudjuk feltámasztani.
De minden kerékpárhoz tartunk jó minőségű, szakszerűen beépíthető cserealkatrészeket, melyekkel a kerékpárod újra tökéletesen fog működni. ⚠️

 

Szerviz árlistánk – tájékoztató jellegű

Minden fajta kerékpár szervizelését vállaljuk. Az árak tájékoztató jellegűek, amikor itt van a kerékpár és látjuk a pontos problémát, akkor tudunk egy nagyjábóli összeget mondani azok alapján, amit megbeszélünk, a javítások mértéke, az alkatrészek és a munkaóra figyelembe vételével. Ezek az árak CSAK a munkadíjat foglalják magukba, az alkatrészeket, kiegészítőket nem tartalmazzák, azokat külön kell megvásárolni.

Név  Bruttó ár 
Általános átvizsgálás 12 990 Ft
Defekt javítás (belső csere) láncváltós/első 2 990 Ft
Defektmentesítés MucOff-al (kerekenként) 3 990 Ft
Defekt javítás (belső csere) kontrás/agyváltós/city (tól) 6 990 Ft
Belső bowden átbovdenezés 9 990 Ft
Beüzemelés felnőtt kerékpár 5 990 Ft-tól
Beüzemelés felnőtt MÁS kerékpár 15 990 Ft
Beüzemelés gyerek kerékpár 5 990 Ft-tól
Centrírozás 9 990 Ft
Csomagtartó felszerelés 13 990 Ft
Agyváltó javítás (csak Shimano) 19 990 Ft
Első agy átzsírozása 9 990 Ft
Fék átbowdenezés 4 990 Ft
Fék csere (teljes tárcsafék) 8 990 Ft
Fék csere (v-fék) 3 990 Ft
Fékbeállítás  (kerekenként) 4 990 Ft
Fékbetét csere (fékenként) beállítással 4 990 Ft
Fékkar csere (db, bowdenes) 4 990 Ft
Fogaskeréksor csere kivett kerék 4 990 Ft
Fogaskeréksor tisztítás 9 990 Ft
Hajtómű csere váltóállítással 7 990 Ft
Hidraulikus fék légtelenítés ( db ) 7 990 Ft
Kerék csere - első 5 990 Ft
Kerék csere - hátsó 9 990 Ft
Kerék fűzés 16 990 Ft
Kerékagy felújítás beállítással (kerekenként) 8 990 Ft
Kerékpár mosás, tisztítás - kicsi 7 990 Ft
Kerékpár mosás, tisztítás - nagy 17 990 Ft
Kiegészítő felszerelése / db 3 990 Ft
Kormány csere 8 990 Ft
Kormány csere - országúti bandázsolással 16 990 Ft
Kormánycsapágy csere 12 990 Ft
Kormányszár csere 9 990 Ft
Kosár (levehető) felszerelés 6 990 Ft
Kosár felszerelés 8 990 Ft
Síléc és Snowboard kötés állítás 7 990 Ft
Síléc kötés átfúrás 24 990 Ft
Kötés felszerelés  3 990 Ft
Középagy - monoblokk csere 9 990 Ft
Külső - belső csere (kerekenként) 4 990 Ft
Külső - belső csere (kerekenként) kontrás/agyváltós 7 990 Ft
Lánc csere 3 990 Ft
Lánc olajozás 1 990 Ft
Lánc tisztítása - tisztítás, átmosás 10 990 Ft
Levegős teleszkóp beállítás 3 990 Ft
Lézeres kormánybeállítás 4 990 Ft
Markolat csere 3 990 Ft
Nyereg csere 4 990 Ft
Nyeregcső csere 4 990 Ft
Pedál csere 3 990 Ft
Sárvédő felszerelés 7 990 Ft-tól
Sebességmérő felszerelés 3 990 Ft
Síléc talpjavítás kicsi 5 990 Ft
Síléc talpjavítás nagy 7 990 Ft
Tárcsafék beállítás 4 990 Ft
Tárcsafék betét csere beállítással 6 990 Ft
Tárcsafék rotor csere 3 990 Ft
Tengely csere 13 990 Ft
Váltó átbowdenezés - külső 4 990 Ft
Váltóbeállítás (váltónként) 4 990 Ft
Váltócsere beállítással 8 990 Ft
Villa csere 13 990 Ft
Snowboard élezés és waxolás 7 990 Ft
Snowboard élezés, waxolás és talpcsiszolás 8 990 Ft
Síléc élezés, waxolás és talpcsiszollás 7 990 Ft
Sí és snowboard élezés talpcsiszolás nélkül 5 990 Ft
Sícipő sütés 14 990 Ft