Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

A kulacstartók margójára

2023.07.10 12:11
A kulacstartók margójára

Örök kérdés, hogy miért is szükséges a kulacs, illetve a kulacstartó a kerékpárra. Sokan óckodnak, sőt, feleslegesnek is tartják, mondván, hogy sosem tesznek bele semmit, ilyen alapon pedig a későbbiekben porfogóvá avanzsálják. A negatív gondolatokat háttérbe szorítva, szeretnénk néhány előnyös és főképp hasznos tippeket adni, hogy miért is ajánlott kulacstartót szerelni a kerékpárunkra.

 

Mindig hidratálj! Víz ivás fontossága

 

Első és legfontosabb szempont, hogy mindig hidratáljunk! Nem pusztán kozmetikai célból lényeges, hanem az egész testre nézve kiemelkedő szerepe van a folyadékpótlásnak, különösen mozgás közben. Rengeteg energiát égetünk el aktív tevékenység végzése során, ami folyadékvesztés is jár, ennek következtében pedig energiavesztés következik be. Folyadékkal képesek vagyunk bevinni a szükséges aminosavakat, melyek hozzájárulnak az energiaszintünk fenntartásához és esetleges pótlásához, így mozgás közben sem lesz probléma a felmerülő fáradtságérzet kezelése. A vízigényünk szinten tartása emellett elősegíti az izomtömegek növekedését, az ízületek megfelelő működését és erősíti az immunrendszert is. Továbbá, ha energizáló italon kívül mást fogyasztunk, például tiszta vizet, meleg időben, magas intenzitású edzés alatt hűsítő hatása is lehet mind a belső szervezetre, mind a bőrünk felületére, ezzel is megakadályozva testünk túlhevülését.

A kulacstartók előnye, hogy a folyadékpótlás ismérveinek összességét magába foglalja. A kulcstartóban foglal helyet a kis – vagy éppen nagy – kulacs, melyben megtalálható a szerveztünk számára elengedhetetlen energiaforrás. Útitársunkként, a kerékpárra felszerelve közlekedik velünk, ezáltal attól sem kell tartanunk, hogy a kezünkben kell cipelni menet közben, vagy hogy a kis karabinerre kötve leesik az oldalunkról. Emellett, a váz alsó részén elhelyezett (vagy elhelyezhető) tartóknak köszönhetően nem kell a hátunk mögé nyúlni a csomagtartóra, esetenként előrehajolni a kosárba, ha inni szeretnénk (mert magától értetődik, hogy mennyire veszélyes is az), hanem elég csak lenyúlni érte és már ihatunk is az üvegből.

Az egyik demotiváló ok, amiért az emberek nem szeretnének kulacsot venni az az, hogy nincs sem a kerékpárhoz, sem a kulacshoz illő kulacstartó vagy alapvetően nincs is egy bizonyos márkának egyik termékből sem. Egy kerékpározni vágyó, hobbisportoló vagy akár professzionális atléta számára is elsődleges szempont ezek megléte, mégsem fektetnek elég hangsúlyt ennek a két apró terméknek az előállítására, s ha mégis lenne meglévő termék, kivitelezésük és minőségük nem tükrözik elméletbeli fontosságukat.

cube logo
A Cube-ról sikeresen elmondható az, hogy az egyik legszínvonalasabb felhozatalt biztosítja a vevők számára, ha kulacstartókról és kulacsokról van szó, s így nem kizárólag olyan vevőkört tud kialakítani, akik biztonságos kerékpárokat keresnek, hanem olyanokat is, akiknek kifejezetten fontos a kiegészítők széles választéka, minősége és megbízhatósága.

 

A Cube-nál nemcsak egyfajta tartót és kulacsot vásárolhatnak a kerékpár szerelmesei, hanem négy különbözőből és számtalan színűből válogathatnak ízlésüknek, kerékpárjuk színeinek megfelelően. Jobb és baloldali kulacstartók esetében a komfort kialakítása volt a legfontosabb, hiszen az órát sem mindegy, melyik kezünkre tesszük, így sem a bal kezeseknek, sem a jobb kezeseknek nem kell átnyúlni a másik oldalra ahhoz, hogy elérjék a folyadékot – mert az szintén balesetveszélyes lenne. Emellett természetesen, felültöltős kulacstartók is megtalálhatók a márkánál, több színben is, ha esetleg valaki ragaszkodna a hagyományos tartókhoz.             

Jobb kezes kulacstartó

jobb

Bal kezes kulacstartó

felültöltős

Hagyományos kialakítású kulacstartü

A kulacsok tekintetében beszélhetünk 0,75, 0,5, 0,4 ml-es kiszerelésről – ezek szintén több színben elérhetők –, valamint külön gyerekek számára készített 0,3 ml-es kulacsokról is. Továbbá, elérhetők még termo kulacsok is 550 ml-es kiszerelésben, melyek télen melegen, nyáron hidegen tartják az italokat, így a hőelváltozásoktól sem kell tartani kerékpározás közben. A Cube által gyártott kulacsok természetesen a kulacstartók méretarányaira lettek tervezve, a tartókba pedig érdekességképpen nem kizárólag Cube kulacsok férnek bele, hanem a szabvány kerékpár kulacsok is helyet kaphatnak bennük. Mindemellett, ki kell emelni, hogy a kulacsok anyaga biszfenol-A, azaz BPA mentesek, melyek így nem szennyezők sem a környezetre, sem az emberi szervezetre. Az anyagot elsősorban a kulacsok ütésállóképessége miatt használják más cégek, de a Cube az anyag használata nélkül tudta kifejleszteni kulacsainak erős minőségét.

kek kulacs

0.75 literes

piros

0.75 literes

Termo kulacs

termo kulacs

0.5 literes

 

Külön szót szeretnék ejteni az újrahasznosítás fontosságáról. Nemcsak azért érdemes Cube kulacstartót és kulacsot vásárolni, mert széles választékban elérhetők, hanem mert a márka a környezetvédelem nevében is magas színvonalat képvisel. A kulacstartók 90%-ban újrahasznosított és elhasználódott, tönkrement műanyag halászhálókból készülnek, ezzel pedig második életet adnak az anyagnak. Szállítás alkalmával a csomagolás anyagát sem érdemes megkérdőjelezni, hisz mint minden Cube termékre, így a kulacsokra és tartóikra is érvényes az, hogy környezetbarát, hőre lebomló anyagot használnak.

 Újrahasznosított termékek

A kulacsok és tartóik, annak ellenére, hogy lebomlóak és környezetbarátak, hőre sem deformálódnak, nagyon könnyűek, különösen a carbon kulacstartók, melyek az eddigi legkönnyebb és legtartósabb anyagból készülnek, ezzel is azt mutatva, hogy a fejlesztések nem állnak le ezen a területen sem.

 

Ezen pozitívumok felsorakoztatásával mindenkit bíztatni szeretnék arra, hogy legyen körültekintő nemcsak az utakon, de kerékpár vásárlása során is, ügyelve arra, hogy megfelelő minőségű és formájú kulacstartó (és kulacs) legyen felszerelve útitársunkra.