Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

A lakatok sokszínűsége

2023.07.11 11:28
A lakatok sokszínűsége

A lakatokat nagy általánosságban két részre osztják az emberek: jó és rossz. A jó számos lakat formájában nyilvánul meg, a rossz pedig összetekert műanyagban. Ez annyiban helytelen, hogy egy számos lakat is lehet éppen annyira vacak, mint egy műanyagból készült darab.  Nem első benyomás alapján kellene megítélni a funkcióbeli teljesítményüket, hanem háttérinformációkkal ellátott tudástárunkkal. Ezért is igyekeztünk a lehető legpontosabb leírást adni minőségi lakatainkról, hogy mindenki kellő mértékben meg tudja határozni, hogy melyik illik bringájához a legjobban.

A LONGUS kifejezetten kerékpáros kiegészítőkre szakosodott. A szlovák márka egyre népszerűbb, a bővülő európai piacon gyorsan elterjedt forgalmazásuk, elsősorban a kiváló minőség-ár aránynak köszönhetően. Kínálatukban megtalálhatók apró alkatrészek, mint a fékbetétek vagy a küllők, minőségi kiegészítők, például sárvédő, kormány, kormányszár, pedál vagy nyereg, illetve a biztonságos közlekedés kellékei, azaz a sisak, a kesztyű, a szemüveg és a világítás. Lényegében a kerékpározás összes kiegészítője fellelhető a szlovák márka palettáján, vásárlóbarát árakon, megbízható minőségben.

 

A LONGUS egyik leghosszabb 950 mm-es lakatja, ráadásul az egyik legbiztonságosabb is, egy számzáras, melyhez tartozik egy műanyag tartó, amit a kerékpárra felszerelve tudunk rögzíteni. A számzáras lakatok előnye, hogy egyszerű kulcsutánzattal sem lehet feltörni, saját kódot adhatunk meg, és ha netán elfelejtettük, újat is adhatunk meg.

 szamos lakat 

Rangsorban a második helyet foglalta el a 750 mm-es lakat, mely egy védőréteggel ellátott lánclakat. Kulccsal nyitható és zárható, valamint vízálló anyagával ellentétben igen könnyű, így a szállítás sem okoz nagy problémát.

lánclakat 

A LONGUS lakatok listája kibővül továbbá 1800 mm-es – leghosszabb –,1200 mm-es, 900 mm-es és 650 mm-es verziókkal is, melyekhez tartozik műanyag kerékpárra szerelhető rögzítő a kényelmes szállítás érdekében, valamint egy dupla kulcs is – ha az egyiket esetleg elhagynánk. Igen strapabírók és a megfelelő biztonságot is kellő mértékben tudják szolgáltatni, különösen a legerősebb verzió, melynek sodronyozott anyagát erősített műanyag védőréteg borítja.

longus sodrony 

Listánk következő szereplője az RFR márkájú lakatok. A gyártóról korábban már szó esett néhány blog-bejegyzésben, nem is hiába emlegetjük olyan sokat, hiszen a CUBE almárkájához híven lelkesen és pontosan törekszik a minőségi anyagok, (és ezáltal) termékek előállítására. Nincs ez másképp a lakat-kínálatával sem. Az 1000 mm-es Chain Locklakat 6 mm-es átmérőjén belül nevéhez híven láncot tartalmaz, melynek külső része védőborítást kapott a nagyobb biztonság érdekében, ráadásul a számos kombináció dupla védelmet nyújt a lopással szemben.

 lanclakat

Egyik legnépszerűbb RFR darabunk nem kifejezetten lakat, de nagy szerepet játszik a lopásgátlásban. Ez a gyorszárszett, mely alapvetően a bringán lévő gyorszáras kiegészítők lopását akadályozza meg, mint például a nyeregét, az első és hátsó kerékét. A szett tartalmazza a három részre szerelhető pici zárat, melyeket a kerékpárba építenek közvetlenül, így nem is kell gondolkozni, hogy hol tároljuk, vagy hogy mit csináljunk, ha otthon hagytuk. Ezek egy alternatív kulccsal nyithatók, melyből egyet kap a vásárló, ezért érdemes észben tartani, hogy merre tettük.

 gyorszar rfr

Gyermekek számára külön készít lakatot az RFR, kisállatos kialakítása és mintája kedvez a gyermekbicikliknek. Színes, állatos fajták vásárlása feldobhatja a gyerekek bringázását és könnyebben is lehet őket tanítani a biztonságos kerékpártárolás módszereire. Számkombináció helyett pedig figurák segítik a kód megjegyzését.

 cica  kutya lakat

A VELOTECH kerékpáralkatrész család 2011 óta érhető el hazánkban sikerének kulcsa a termékek kifogástalan minősége, a modern formavilága és a kiváló ár-érték aránya. Választékában megtalálhatók lámpák, különféle villogók és persze lakatok, zárak is. Különlegesen kialakított, colostokra hasonlító lakatja a kerékpárra szerelhetően szállítható, mely nagy segítséget jelent tulajdonosa számára, ugyanis anyagából adódóan igen nehéz, de mindez a biztonságot hirdeti: semmilyen erővágóval vagy flex használatával sem lehet kárt tenni benne rövid idő alatt. Praktikus tokjával a legkisebb méretre össze lehet hajtani, hogy minél egyszerűbb legyen a tárolása, így akár a kezünkben is elfér. SPYRAL márkájú lakatunk ugyanezen elven működik. Szintén colostokra emlékeztető kialakítása van. Különbsége annyi, hogy utóbbinak a tartó eleme stabilabb, mint a VELOTECHnek.

 coloctok colostok

Összesítőnk utolsó darabja szintén SPYRAL márkájú, U alakja kissé megnehezíti a szállítást, mert nem hajtogatható, viszont a második legmegbízhatóbb anyagból készült, így a lopásgátlás garantált.

spyral lock 

A kerékpárunk nemcsak személyes, de társasági és gazdasági érték is. Nagyon fontos, hogy minden helyzetben gondoskodjunk a járműről, mert könnyen beüthet a baj, ha nem szentelünk elég figyelmet a biztonságos tárolásra és annak eszközeire. Szerencsére nálunk minden kerékpárfajtára találhatsz megfelelő zárat, figyelembe véve az igényeid és a kívánságaid.