Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

Fényáradat - lámpák a JóBringában

2023.07.13 12:07
Fényáradat - lámpák a JóBringában

A lámpákat a KRESZ szabályainak megfelelően kötelezően fel kell szerelni a kerékpárjainkra, előre fehér fényűt, hátra pirosat. De hogy milyet is válasszunk, az egy egészen más kérdés. Van, akinek megfelel a párszáz forintos „kínai” verzió, melynek a fénye elenyésző nagy sötétségben és tartóssága sem kifejezetten mondható jónak; van, aki viszonylag megfelelőt szeretne venni, mégis egy éven belül – vagy hamarabb – tönkre megy. És természetesen, vannak azok, akik a JóBringában vásárolják meg a minőségi lámpaszetteket, melyek tartóssága és minősége évekre szól. De hogyan, milyen szempontok és paraméterek alapján döntsünk, arra segítségül szolgálhat a részletes tájékoztatónk.

acid logo

Első jelöltünk az országszerte közkedvelt ACID márka, mely a CUBE alvállalataként jött létre és évek óta egyik legnagyobb célkitűzése, hogy a nemzetközi piac legtöbb országában érvényesíteni tudja kiváló minőségű termékeit. Külön gyártanak eBike-ra és hagyományos kerékpárokra is lámpákat, hisz nem mindegy, hogy milyen felszereltségű biciklire szeretnénk felhelyezni a fényeket. Ebike esetében megfelelő lehet a PRO-E 12V típusú hátsó ACID sárvédőre szerelhető lámpa, mely kompatibilis SMART SYSTEM-mel. Ezen felül 130 cm-es könnyű kábel is jár hozzá, ugyanis elem használata nélkül, akkumulátorral kell feltölteni, ha fénye már fakulna.

 acid

Hasonló kivitelezésű a PRO-E 60 CMPT, melynek 60 luxos fényereje rendkívül nagy területet tud megvilágítani kerékpározás közben. Elemet itt is mellőzni érdemes, mert a hozzá tartozó 140 cm-es tápkábellel és a BOSCH meghajtóegység csatlakozóval gyakorlatilag másodpercek alatt illeszkedni tud eBike-jához. Jár hozzá a Fork Bracket Universal HPP a könnyebb rögzítés elősegítésére és egy reflektor is, amely többek között megfelel a német közúti közlekedési szabályoknak is.

acid ebike lámpa

Hagyományos bringát használók körében igen jól szerepel az ACID PRO 40, melynek 40 luxos teljesítményével hatékonyan teljesíti a biztonságos közlekedés feltételeit. A Slide-Lock rögzítőrendszerrel ellátott csőrögzítésnek köszönhetően rendkívül egyszerűen felhelyezhető szerszámok nélkül is. Töltése Micro-USB kábellel történik, s teljes töltéssel hat órát is kibír egyhuzamban. A PRO 40-et szettben is megtaláljátok nálunk, mely tartalmaz ACID Rear Light PRO-t is, egy hátsó, piros fényű lámpa, melyet szintén Micro-USB kábellel lehet tölteni. Eggyel alacsonyabb felszereltségben a PRO 30-at is lehet önállóan, továbbá szettben kapni.

 pro 40pro 40 szett

Az ACID LED Front Light PRO-80 integrált, újratölthető lítium-polimer akkumulátorral rendelkezik, vízálló és rendkívül hosszantartó a fényereje.Az aszimmetrikus kialakítás lehetővé teszi a központi elhelyezést annak érdekében, hogy fenntartsa a karcsú pilótafülkét. A Slide-Lock kormányrögzítési rendszerrel könnyedén fel- és le lehet venni – nincs szükség szerszámra sem hozzá. A töltés pedig rendkívül egyszerű: Micro-USB töltőkábellel történik. Szintén lehet kapni szettben is a PRO-80-at egy hozzá tartozó ACID Rear Light PRO hátsó lámpával.

pro 80 pro 80 szett

A több mint 60 éve alapított CatEye alapvető vállalati filozófiája, hogy új értékeket, biztonságot teremtsen. Céljuk, hogy hozzájáruljanak társadalmunk, illetve környezetünk fejlődéséhez. Ehhez a felfogáshoz a megalapításuk óta ragaszkodnak. Innovatív, fejlesztésközpontú gyártóként folyamatosan azon dolgoznak, hogy kerékpárlámpáik, computereik és kiegészítőik megkönnyítsék, segítsék életünket. Mindezt úgy teszik, hogy közben nagy hangsúlyt fektetnek a globális kereskedői hálózatra is, ezáltal a világ minden pontján elérhetők a kiváló minőségű CatEye kerékpárlámpák. Nem véletlen, hogy napjainkban igen széles a márka rajongói bázisa, rengetegen ragaszkodnak a CatEye termékekhez, amikor kerékpárjukhoz új kiegészítőt vásárolnak. cateye logo

Az egyik legkiemelkedőbb a CatEye AMPP 500 lumenes első lámpa, melynek fénye nappal is ugyanazt az erősséget tudja biztosítani, mint éjszaka. Töltése szintén USB kábellel történik, minden időjárási viszonyban megfelelően teljesít, továbbá egy kormányra szerelhető rögzítő is tartozik hozzá, melyet ízlés szerint lehet elhelyezni a kerékpáron.

 cateye ampp

 

Következő termékünk a CatEye OMNI 3, mely ugyan elemmel működik, de több mint 200 órát is kibír. Három led izzó ereje biztosítja a hátsó világítást, melyet a tartókonzollal a nyeregcsőre tudjuk helyezni. Ehhez hasonló felszereltségű a VIZ300. Nevéből adódóan 300 lumenes fényerővel rendelkezik és egy töltéssel 45 órán át garantálja a láthatóságot, ugyanis az új fejlesztéseknek köszönhetően Lítium-ion polimer akkumulátorral rendelkezik. Többek között vízálló, jelzi az alacsony töltési időt, ráadásul automatikusan átvált villogó üzemmódra, ha merülni kezd az akkumulátor. Négy további mód közül lehet választani – akku kímélő mód is van és dropperes nyeregcsövekre is rögzíthető konzolja által.

cateye 

A RAPID X felszereltségben megegyezik az előbb említett termékekkel, ugyanakkor meg kell említeni, hogy ő már COB Led ízzóval rendelkezik, hat mód közül lehet választani és szintén megtalálható rajta az akkumulátor alacsony töltöttségi szintjét jelző automata villogási mód. Testvér-terméke a RAPID X 2, melynek üzemideje 5-30 óra egy töltéssel, hasonlóan lítium ion-polimer akkumulátorral rendelkezik, féklámpaként is funkcionál és kettő darab gumirögzítő is tartozik hozzá, melynek segítségével a nyeregcsőre való rögzítés gyerekjáték lesz.

 rapid rapidx

 

Kiváló lámpákat gyárt az RFR, mely az ACIDhoz hasonlóan Cube almárka, ebből adódóan pedig garantálja a hosszantartó minőséget. Céljuk, hogy megfelelő kivitelezésben és mennyiségben legyen elérhető egy olyan lámpa, lámpaszett, mely bátorságot és biztonságot nyújt a kerékpárosok számára szürkületben, sötétségben.

 rfr

 

A CMPT lámpaszett fehér és fekete verzióban is elérhető. Jellemzői közé tartozik a három mód, melyet bármikor be lehet állítani, a vészhelyzeti villogás, valamint a Led izzók hosszantartó élettartama. Működése elemmel történik, az első lámpa 4 órát, a hátsó akár akár 100 órát is kibír egy elemmel.

 rfr szett rfr szett2

A TOUR CMPT lámpaszettben a darabok 20 luxos erejükkel szolgálják a kerékpárt és az utakat rendkívül nagy területet megvilágítva. Az első lámpa AAA kategóriás eleme 54 órás üzemidőt is elérhet használattól függően, a hátsó pedig akár 90 órát is, a csomagban pedig műanyag pánt is található, amit rendkívül egyszerűen fel lehet helyezni a kerékpárra.

tour cmpt

Az RFR HQP kisebb kivitelezéssel készült annak érdekében, hogy könnyebb el tudjuk helyezni a bringán. Időjárási viszonyoknak megfelelően gyártották hozzá az anyagot, így nem kell félni attól, hogy heves esőzésben átázna a lámpa. Első lámpáján három, hátsóján négy funkciót tudunk rajta beállítani, emellett 120 lumenes fényét USB-kábellel lehet bármikor újratölteni, egyszerű rögzítője pedig megkönnyíti a felhelyezést.rfr

Külön kapható RFR első lámpa is, melynek tulajdonságai a megfelelő árulkodnak. Nappali és esti viszonyok közt is tökéletes fényviszonyt mutat. Cree-Led izzóinak minősége kifogástalan, öt mód beállítása pedig a bőség zavarát idézheti elő jövőbeli tulajdonosában, hisz ennyi lehetőséget nem sok márka biztosít egy lámpánál. Alumíniumból készült a külső része, így a kőfelverődéseket, karcokat nehezebben fogja fel, akkumulátora lítium ion-polimer tartalommal rendelkezik, így egy hosszantartó és újratölthető lámpát tudhatunk magunkénak. rfr első

Mivel kapcsolatban áll az RFR a CUBE-bal, nem is kérdés, hogy gyártanak-e eBike-hoz lámpákat. Szettben is elérhetők, melyhez tartozik egy 130 cm-es kábel, melyet a BOSCH motorhoz illesztve tudjuk kapcsolni a smart systemhez. Osram Led technológiának köszönhetően az egyik legbiztosabb és legnagyobb fényerejű lámpa, amit az RFR piacra dobott, ezzel is mutatva, hogy kiegészítőik rendkívül nagy teljesítményhez lettek tervezve.

 rfr ebike

A VELOTECH kerékpáralkatrész család 2011 óta érhető el hazánkban sikerének kulcsa a termékek kifogástalan minősége, a modern formavilága és a kiváló ár-érték aránya. Választékában megtalálhatók lámpák, különféle villogók, lakatok és zárak is.

velotech logo 

45 lumenes első lámpája újratölthető akkumulátorral rendelkezik, három üzemmód beállítására alkalmas. Jelző az akksi merülését és teljes töltöttségét is piros, zöld színnel, gumipántjaival oda rakjuk fel a bringára, ahol kényelmesnek érezzük. Hozzá illő hátsó lámpa kétség kívül a VELOTECH 16 chipLed-es tölthető féklámpás hátsólámpa, mely vízálló és két funkció beállítására is alkalmas, továbbá szárszám nélkül is rögzíthető.

vel velotech 

VELOTECH márkájú sárvédőre kapcsolható lámpát is találsz a JóBringában 0.2 W Led izzókat tartalmaz és 2­*AAA elemmel működik. Tovább ecsetelve lámpáinkat, multifunkcionális hátsók is elérhetők nálunk. Ez azt jelenti, hogy nemcsak nyeregcsőre, vagy sárvédőre lehet illeszteni őket, hanem táskára, zsebre és kerékpáros sisakra is. Ilyen például a 120 lumenes kerek, vagy a négyzet alakú, piros lámpa.

tech velo 

Ismertetőnk utolsó darabja egy nagyobb kivitelezésű, 500 lumenes első lámpa, melynek fénye a legsötétebb erdőket is tökéletesen kivilágítja. Nyolcfajta mód, mint például pulzáló fén vagy magas és közép fény beállítására alkalmas. Aluminiumból készült az anyaga, így sokkal jobban reagál bizonyos ütődésekre, kevésbé karcolódik, akkumulátorát pedig powerbank funkcióra is lehet használni.

techtech

Fontos, hogy lámpa nemcsak azért kell, hogy legyen a bringán, mert kötelező, hanem saját magunkban is tudatosítani kell a funkciójukat. Éjszaka lámpa nélkül tekerni nagy veszélyekkel járhat: nem látjuk az útviszonyokat, sem az embereket, az autókat meg pláne, hogy nem. Ezek megléte rendkívül nagy mértékben kockáztatják a biztonságukat és egyben az életünket is. Meg kell fontolni, hogy milyen útviszonyhoz, időjárási kürölményhez és bringához választjuk a lámpát. Ennyi raktáron lévő termékkel pedig nem is fogjuk azt érezni, hogy kötelező lesz a választás, hisz mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb fajtát.