Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

Gyerekbringát 200 ezerért??? Hülyék vagytok!...

2023.03.28 16:10
Gyerekbringát 200 ezerért??? Hülyék vagytok!...

Tudom, hogy sokaknak ez jut eszébe előszőr, ami teljesen érthető. Nem azt mondom, hogy holnaptól mindenki vágja felxel ketté az övét (bringáját), ha nem a legjobb van otthon. De szeretném, ha tudnád, mi, miért és mennyibe kerül, mert valószínűleg előbb vagy utóbb nálatok is sorra kerül a gyerekbringa vásárlás, és több tudás birtokában könnyebb jó döntést hozni.

Én a legjobbat szeretném a gyermekemnek!

Biztosan tapasztaltad már, hogy hasonló termékek gyengébb és jobb minőségben is megvásárolhatók. Bizonyára előfordult veled is, hogy a jobb minőségű termék praktikusabb volt, jobb érzés volt használni, komfortosabb volt, tartósabb volt. Ugyanez igaz a gyerekbringáka is.

Mi a különbség?

A jobb minőségűt könnyebb tekerni, könnyebb irányítani, könnyebb az egész biciklit felemelni. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a bringa tömege. Egy Cube Acid 20 SL pl. 8,2Kg. Összehasonlításként, egy Btwin Riverside 120 14,3kg, egy Neuzer 20”-as bringa is simán megvan 14kg. Ez az 5-7kg különbség olyan, mintha te egy 15-18kg-al nehezebb bringára próbálnál felülni, vagyis megdupláznánk a bringád súlyát. (Nem véletlen egyébként, hogy a legtöbb technikai versenysportban is a tömeg csökkentésére törekednek, vagy ne menjünk messzire, a TDF karbon bringái is ide tartoznak)

 

CUBE ACID 200 gyerekbringa

CUBE ACID 200 gyerekbringa

 

Ezen felül persze a hajtásrendszer, a kerékagyak minősége, a csapágyak kis ellenállása tud rengeteget segíteni, hogy még könnyebben suhanjon a bringa. Akinek a JóBringából van bringája, az tudja, miről beszélek! És ha már felgyorsultunk, nem árt, ha van egy jó fék a bringán, amit könnyű behúzni, eléri a gyerek a fékkart, és kis erővel is erős fékhatást tud.

Ha mindez jó egy gyerekbringán, akkor hosszabb utat tud megtenni, nagyobb sebességgel tud vele bringázni, jobban fogja élvezni a gyerek. Hamarabb rá tudod majd venni, hogy menjetek ki bringázni, és ne a telefont nyomkodja, vagy a TV előtt üljön. Hamarabb lesz a bringázás egy közös családi program, hiszen 5-6 évesen már fel tud ülni egy 20” kerekű bringára, aminek van váltója, és tudtok együtt bringázni 15-20-30 km-t is. Ez már egy akár egy egész napos program is lehet! Tehát alapvetően egy jó minőségű bringa varázsa az, hogy akár évekkel korábbra hozhatjátok a gyereketek, és a család közös bringás élményeit.

Szerintem nagyon fontos dolog, hogy gyerek fejébe a kerékpározás, mint egy jó szabadidős program ivódjon bele. Ráadásul egész életében vele lesz egy bármikor könnyen újra elővehető sportolási, mozgási lehetőség.

 

Minőségi gyerek bringa debrecenben

Honnan indultunk – hol tartunk most?

Minden egyre drágább, magas az az infláció, felment a rezsi. Az elmúlt két évben a kerékpárok is sorra kerültek, jelenleg a 2020-as árak kb. duplájánál tartunk, ami részben a devizaárfolyam, részben a gyártói áremelés. És itt van egy nagyon fontos pont. Két fajta gyártó lett mostanra, az egyik, aki megtartotta a minőséget, és árat emelt, a másik, aki az árat tartotta meg, de fel olyan minőségű anyagot tett bele. Nálunk már csak az 1. típusú gyártó bringái vannak, több márkánkat muszáj volt leépíteni, mert egyszerűen elfogadhatatlan minőségű bicikliket gyártottak, de már az is 80-90 ezer Ft-ba került. Szoktam szörnyülködni különböző multi sportboltok és hipermarketek bringájain, de röviden annyit, hogy bicikli még van 50 ezrerért ma is, csak csapágygolyók nincsenek benne gyakorlatilag sehol, és az anyagvastagság is az életveszélyes kategóriát közelíti. De hát jó lesz a gyereknek, úgyis kinövi...

 

Gyerek kerékpárok Debrecenben

Oké, értem, de mégis mi kerül ennyibe?

Fontos látni, hogy egy gyerekbiciklin nincs sokkal kevesebb alkatrész, és nem sokkal kevesebb idő megtervezni, összerakni, vagy nem sokkal kevesebb költség szállítani, mint egy felnőtt biciklit. Sokan hajlamosak vagyunk úgy beárazni fejben ezeket a termékeket, hogy úgyis csak 2-3 évet kell bírnia. Ez jó, de sajnos ez a technológia jelenleg még nem elérhető. Márhogy a bringában van egy titkos szerkezet, ami 2-3 évig biztosítja, hogy csúcsminőségben működik, utána pedig varázsütésre elporlad. Megnyugtatlak, ami 2-3 van tervezve, az már az első percben is közel használhatatlan. Ami pedig újkorában jó, az pár évesen közel hibátlan lesz. Tehát értékálló, ha veszel egy jó bringát, azt jó áron el is fogod tudni adni, vagy a családban többen is használhatjátok egymás után. Ha mégis eladnátok, akkor pedig a kezdeti nagyobb költés után a következő bringa árába már mindig csak egy kisebb összeget kell belepótolni.

Egyébként is, mire érdemes költeni, ha nem a gyerekünk jövőjére? Tudjuk, hogy 100 000.- Ft különbözet sokoknál nem kevés pénz, de pont annyi, mint 3 tank benzin, pár új ruha, a mobiltelefonod 1/3-a, és még sorolhatnánk. Persze, elfogadjuk, hogy mindenkinél más értékrend szerint alakul a prioritás, de a gyereknek szerzett bringás élmény talán egy pár helyet most előrébb csúszhat.


 

Gyerekbringát 200 ezerért??? Hülyék vagytok! - a kérdés csak az, hogy tényleg azok vagyunk? Ha gyerekbringát vásárolsz 200 ezerért, akkor te biztos nem vagy hülye, és a gyerek is meg fogja háláni.

Ha azt szeretnéd, hogy a kerékpározás öröm legyen, egészséges program a mindennapokban, hogy ne csak eggyel több lom porosodjon a garázsban, akkor érdemes egy aluminium vázas, jó csapágyazású minőségi CUBE, vagy  KROSS bringát választanod. Vásárláskor többet kell költened, de garantáltan minőséget kapsz érte, és a gyermek mosolya és öröme felbecsülhetetlen lesz. Nemcsak a minőség, de a mosoly is garantált!

Ha bővebb információra, vagy segítségre van szükséged, akkor keress minket a +36202552750-es új telefonszámunkon,vagy az info@jobringa.hu címen, de a legjobb, ha személyesen jössz az üzletbe, és mindent át tudunk beszélni, ki lehet próbálni.

 

CUBE gyerekkerékpárok Debrecenben