Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

A világ egyik legjobb kerékpármárkájával bővült a JóBringa!

2016.06.03 14:36

Magyarországon csak néhány helyen juthatsz hozzá ehhez a prémium márkához, de a JóBringában, Debrecenben már kaphatóak a BIANCHI országútik!

Magyarországon csak néhány helyen juthatsz hozzá ehhez a prémium márkához, de a JóBringában, Debrecenben már kaphatóak a BIANCHI országútik!

Amit a méltán híres olasz Bianchi kerékpárokról tudni érdemes                 

 

Bianchi márka megalapítása Eduardo Bianchi nevéhez fűződik, aki 1885-ben kerékpár- és gépműhelyt nyitott Milánóban, a Via Nirone-n. A nevéhez fűződő műhely az évek során mindenféle jármű – többek közt motorkerékpár és automobil – fejlesztésével és gyártásával foglalkozott, az általuk gyártott gépek finom működésükkel és megbízhatóságukkal hamar komoly hírnevet szereztek a Bianchi márkanévnek.

 

A kerékpárok gyártása az első időktől kezdve az egyik kiemelt területe volt a cégnek. A legenda szerint Eduardo Bianchi maga készítette a királyi pár kerékpárjait és tanította kerékpározni a leányukat. A Bianchi névvel összefonódó „celeste" (világos türkiz zöld) színt, amely hosszú ideig egyeduralkodó volt a Bianchi kerékpárok színvilágában, a királyleány szeme színe ihlette.

A Bianchi cég a legrégebbi, ma is élő kerékpármárka. Legendás kerékpárbajnokok, köztük Fausto Coppi, Felice Gimondi és Marco Pantani által elnyert Giro d'Italia és Tour de France győzelmek és világbajnoki címek sora fémjelzi a cég sikereit.

 

Számos olyan egyedi tulajdonság és fejlesztés jellemzi a Bianchit, amit más márkák kerékpárjainál biztosan nem fogsz megtalálni, hiszen a 130 éves múltra visszatekintő olasz márka rengeteg világszabadalommal rendelkezik. Fejlesztéseiket évtizedekre levédetik, így azokat más gyártók nem tudnak felhasználni.

 


 

A kerékpárok professzionalitását az is tükrözi, hogy minden egyes modell, minden adott színben 8 féle méretben elérhető. A 44-63 méretig bárki megtalálja a magasságának legmegfelelőbbet.

 

A legkedveltebb alumínium vázas modellek, a NIRONE kerékpárok.


 

A Bianchi alumínium vázak, a nagyon könnyű 6061 alumínium csövekből készülnek, melyek egyes modellek esetében 3x húzottak. Ezáltal még könnyebbek és erősebbek, rezgéselnyelő tulajdonságukat fokozza. Speciális hegesztési technikát alkalmaznak minden váznál, nagy gondot fordítva arra, hogy minél véknyabb és precízebb legyen a „varrat”, ezzel még könnyítve súlyukon.

 

Speciális labor és gépek szolgálnak arra, hogy folyamatos tesztelések alatt essenek át a vázak. Ezek az erre kifejlesztett gépek minden vázat leellenőriznek, azokat megtekergetve, meghúzva szűrik ki az esetlegesen nem 100%-os darabokat. Plusz pozitívumként tudjuk az alumínium bringás modellekhez írni, hogy minden aluvázas kerékpár karbon villával rendelkezik.

 

Az olaszok leginkább aprólékos és részletgazdag munkájukról híresek, nem csoda, hiszen 1-1 bringa vázának fényezésére több napot is fordítanak. Ebből adódóan a vázak festése kifejezetten tartós. Fontos tudni, hogy minden vázra 5 év garanciát ad a Bianchi. 

 

CounterVail technika – melyet a Bianchi a NASA-val közösen fejleszt!

 

CounterVail, azaz kiegyenlít! Annak idején ez volt a kulcsszó az Infinito széria megalkotásakor. Mit is jelent ez? A lehető legjobb megoldást arra, hogy a karbon kerékpár ellensúlyozza, kiegyenesítse az úthibákból, egyenetlen aszfaltfelületből adódó rezonanciát, ütéseket, rázkódást.

 


 

A CV egy magas viszkozitású elasztikus alapanyag. Hogyan működik? Gyártáskor a karbon szövetszerkezetbe laminálják. A tesztek visszajelzései alapján az alap karbon szövet-szerkezethez képest 75%-kal jobban csillapítja a rezgéseket. Mielőtt bárki megijedne, a csövek vagy a vázszerkezet ettől még nem lesz lágyabb, hajlékonyabb. Az elasztikus anyag deformáció nélkül nyeli el a rezgéseket.

 


 

A Pro Tour versenyzők tapasztalatai, visszajelzései azt mutatják, hogy a kockaköves útviszonyokon, rossz minőségű utakon – mint pl. Debrecen és Balmazújváros közötti szakasz - a CV technikával készült kerékpárok kevésbé terhelik az izmokat és a kerékpárok irányítása is biztosabb. Így nem meglepő, hogy a Bianchi egyre inkább bővíti a CV technológiával gyártott vázainak sorát.

 

Gyere el a JóBringába és nézz szét a Bianchi modellek között, próbáld ki őket, biztosan nem fogsz csalódni :)

 

További információkért érdeklődj üzletünkben!