Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Bringásruha #Techinfo

2018.07.04 13:28

A sisak után talán a bringás ruházat a leginkább megosztó téma a hobbi kerékpárosok körében. Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik csak ebben mennek ki bringázni? Vagy nincs az a pénz, amiért felvennél egy technikai anyagból készült bringás mezt?

Bringásruha #Techinfo

A sisak után talán a bringás ruházat a leginkább megosztó téma a hobbi kerékpárosok körében. Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik csak ebben mennek ki bringázni? Vagy nincs az a pénz, amiért felvennél egy technikai anyagból készült bringás mezt?

Egy biztos. Mi a JóBringában senkit sem szeretnénk „megtéríteni”. Nekünk az a fontos, hogy jól érezd magad a bringán, és szeress tekerni, akár kerékpáros ruházat van rajtad, akár a kedvenc H&M-es pólód. Ha mégis érdekel, milyen ultramodern technológiákat használnak napjainkban a ruházat gyártók, és mi a különbség egy Cube kerékpáros ruha és egy Pearl Izumi között, akkor ez a cikk valószínűleg a végén mégis tetszeni fog. J

Pár szóban, csakhogy a tévhiteket eloszlassuk: Attól, hogy kerékpáros ruha van rajtad, még kell úgy kinézned, mint egy meleg fiúnak... Például a 2018-as Cube kerékpáros ruházatok között nagyon sok darab van, ami kinézetre teljesen utcainak néz ki, de belül, vagy az aláöltezeti darabjában minden kényelmi extrát biztosít.

A „kemény vonalas” ruhák valóban passzosak, és a teljesítmény orientált bringásoknak szólnak. Ennek nagyon egyszerű magyarázatai vannak, egyrész a légellenállás jóval kedvezőbb, ha nem lobog rajtad egy zászló, másrészt a testhez szorosan hozzá simuló ruhák még jobban elvezetik az izzadságot.

A JóBringában két piacvezető márkával foglalkozunk. A Pearl Izmi inkább a hobbi sportolóknak, versenyzőknek készít bringás ruhát, a Cube - ahogy a kerékpárokkal is – inkább a hobbi és élmény bringásokra koncentrál. Vegyük sorra, mi a különbség az egyes ruhadarabok, és az azokban használt technológiák között.


#Techinfo

  


Pearl Izumi vs. Cube ruházat

 

A Pearl Izumi egy tardícionális, több, mint 30 éves múltú ruhagyártó cég. Ehhez képes a Cube még kezdőnek tűnhet, mert mindössze 5-6 éve kezdett bele a ruházati termékek gyártásába. A különbség azonban korántsem ekkora. Sőt!

Ezt a márkát anyaghasználat szempontjából 4 fő csoportra oszthatjuk. Ezeket mutatjuk most be nektek részletesen, hogy megtudjátok mitől is olyan jók ezek a kerékpáros ruhák.

PI TRANSFER / AKTÍV NEDVESSÉG ELVEZETÉS

A transfer anyagokból készült ruhák legfőképp a nyári darabok, mezek, nadrágok. Az anyag képes hűteni testünket a legnagyobb nyári  melegben is, mivel izzadságunkat gyakorlatilag kihúzza az anyag külső részére. Az itt felgyülemlő nedvességa szálak sűrűségének és felületének köszönhetően szétoszlik, és azonnal elpárolog. Így nem tudsz megfázni, nem lesz kellemetlen hideg érzésed, mint egy átlagos meznél vagy pamutpólónál.

 

PI THERMAL / THERMAL + TRANSFER

A következő szövet két részből tevődik össze. A fentiekben említett transfer kiegészül egy a meleget megtartó thermo anyaggal. Itt arra kell gondolni, hogyha hűvösebb időkben tekersz, akkor is megmarad az aktív párologtató, és nedvességkivezető képesség, de mégis melegen tart.


PI BARRIER / VÍZ ÉS SZÉL ELLENNI VÉDELEM

Amikor az időjárás változékonyrafordul, rövid időn belül esős-szeles-felhős-napos időszakok válthatják egymást, a barrier anyag fog tökéletes védelmet nyújtani az elemek ellen. 100%-ban blokkolja a szelet és a kivülről érkező nedvességet. Egy vékony anyagot képzelj el, ami nagyon könnyű és extrém kis helyen is elfér. A barrier ruhák nem hideg, csak hűvös időre vannak tervezve. Nem izzadsz bele, de kellemes meleg érzést biztosít a bőrnek és az izomzatnak. Erre úgy kell gondolni, mint egy kora tavaszi napra, amikor a napsütésben már kellemes meleg van, de az árnyék még kellemetlenül hűvös. Ettől a kellmetlen, hűvös érzéstől véd meg a barrier a kerékpárodon.

PI SHOFTSHELL / TRANSFER+THERMAL+BARRIER

A PI SHOFTSHELL az előző anyagok ötvözete. Meleg, vízálló, szélálló, és lélegző. Nincs párja a piacon. Ebben akár téli hidegben is bringázhatsz, sőt, sokan síeléshez is használják. Teljesen a testhez simul, nem akadályoz a mozgásban, és rendkívül kényelmes.

WxB

Nem véletlen említettem meg a vízálló részleget, hiszen a PI egyedüli technológiát alkalmaz e téren. Ezek a felsők nem utólag vannak impregnálva, hanem még szövés előtt magát a szálakat teszik vízhatlanná, és ezután készítik elő az alapanyagot, amiből elkészül a szuper-vízhatlan kerékpáros ruha. Ezeket a Pearl Izumi-nál WxB-nek hívják. A rövidítés a teljesen vízhatlan (Waterproof) és a lélegző (Breathable) szavakból ered. Ennek szorzataként kapjuk ezeket a ruhákat, amik akár 50-60 mosás után is megőrzik vízhatlan tulajdonságukat. Ez egyedüli a piacon. 

 

 

 

Egy kis áttekintés a ruhatípusok szerint:

Nadrágok

Kiválasztani egy kerékpáros nadrágot abszolút személyre szabott dolog. A PI ezt egyedüli fejlesztésekkel segíti.

A Pear Izumi a nadrágokat egyedülállóan, a derék és ágyék tájékán V alakban szabja, ami tökéletesen követi testünk formáját. A széles és extra rugalmas korc biztosan fogja derekunkon a nadrágot, de egyáltalán nem szorít.


 

Mezek

Egy biztos, a PI mezek soha nem lesznek kényelmetlenek. Miért? Ezt az egyedülálló szabás formáknak köszönhetjük. A Form-fit mezek passzosak, kényelmesen simulnak testünkhöz, míg a Semi Form-fit mezek kissé lazábbak, szellősebbek. Fontos szót ejtenünk a speciális zip-zár rendszerről. Ezek fordított zip-zárak, melyek kerékpározás közben is könnyen, egy kézzel kezelhetők.

 

Széldzsekik

Ezek a termékek a mágikus Barrier anyagból készültek. Nagyon könnyűek, és extrém kis helyen elférnek. Szél és víztaszító képességük egyedüli a piacon. Csak a PI-nál léteznek olyan verziói ennek a ruhadarabnak, melynek kar részét egy mozdulattal lezipzározhatod.

Ez azért előnyös mert meleg időben és sáros terepen is egyszerre kihasználhatjuk. Könnyen megtalálhatjuk saját részünkre a megfelelő ár/érték arányú terméket. A kedvező árú hobby célra használatos ruháktól elevezhetünk a versenyzésre szánt kifinomult, csúcstechnológiás darabokig.
CUBE

A CUBE mint kerékpárgyártó nem csak törekszik a tökéletesre, hanem meg is csinálja azt. Ez pedig teljesen igaz a saját gyártmányú kerékpáros ruháira is.

Ez a részleg a legjobb minőségű anyagokat és szabási technikákat vonultatja fel, nézzük meg, hogy mivel jobbak a többi bringás ruháktól. Harmonikus dizájn a bringáktól a mezekig. Mondja a CUBE. 

A CUBE összes technikai kerékpáros ruhái mind a legjobb minőségű Olaszországból származó anyagokból készülnek. Miért fontos ez? Ezek az anyagok a legfinomabb szálakból épülnek fel, melyek nem csak a „mindent az aerodinamikáért” elméletet erősítik, de így a ruhák észrevehetetlenül simulnak rá testünkre. Ez azért nagyon fontos, mivel a kerékpározás akkor a legélvezhetőbb -legyen szó egy vidám erdei túráról a családdal, barátokkal, vagy egy kemény edzésről az országúton- a ott arra tudunk koncentrálni amire kell. Élvezzük a tájat, a friss levegőt, nem azzal foglalkozunk, hogy hol vág a gatyánk, vagy már csupa víz a pólónk.


A másik legfontosabb tulajdonság a kényelem mellett, légáteresztőség. Ezzel a technológiával, illetve anyaghasználattal azt érik el, hogy a levegő sokkal jobban átjárja testünket, így nem izzadunk bele ruhánkba olyan mértékben. Ez természetesen fordított irányba is működik, tehát ha elkezdünk izzadni, kifelé párologtatják a nedvességet.

Nézzünk meg pár high-tech dolgot, amit csak a CUBE alkalmaz:Durable Technology: 

Minden CUBE ruha erősített szálakból készül, ami nagyon strapabíróvá teszi öltözetünket, véd horzsolásoktól, és a mosógépben sem fog kiszakadni. Betétek:

A CUBE nadrágok különböző betétek armadáját vonultatja fel. Minden fajta betétnek megtaláljuk a női és férfi megfelelőjét. Az antibakteriális poliészter bevonat, -amit csak a CUBE alkalmaz- selymes puha érzést kölcsönöz. A legjobb védelmet nyújtják a leghosszabb távokon is. 

 

Primetronic: 

Ez az anyag A Pearl Izuminál említett WxB anyagokhoz hasonló, tökéletes védelmet nyújt záporok és a sár ellen. Ezeket a ruhákat nem kell félteni a mosástól, több alkalom után is megtartja vízálló képességét.Aeroproof: 

Az aeroproof anyagok a legkiválóbb védelmet nyújtják a hideg szél ellen, mindemellettnagyon kicsi a súlyuk, és egy S-es méretű nyeregtáskában bőven elfér egy felnőtt dzseki!

 


Összegezve

a Pearl Izumi az a márka amely több tradicionális dolgot vonultat fel termékeiben, viszont ezek jelentős mértékben ötvözve vannak a mai legfejletteb technológiai újdonságokkal, míg a CUBE kifejezetten a „techno” irányzatot képviseli, egyedüli fejlesztésekkel, és dizájnnal.

Bízom benne, hogy ebből a levelünkből is merítettél új és hasznos infókat, ha még többet szeretnél megtudni, ugorj be a JóBringába! Természetesen most is készültünk olyan ajánlattal, amit nem lenne érdemes kihagynod. A csúcsminőségű Pearl Izumiruhákat most 45% kedvezménnyel vásárolhatod meg! Mezek, Betétes nadrágok, MTB rövidnadrágok és kesztyűk csúcsminőségben, a legjobb áron!

 

Várunk szeretettel Üzletünkben a Böszörményi út 153. szám alatt Debrecenben.Marján Gergő
JóBringa