Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

CUBE AIM SL

2018.06.22 13:41

Ha ismerős pár sor a következő részben, az nem a véletlen műve. Azok kedvéért, akik most kapcsolódnak be cikksorozatunkba beemeltünk pár összegző, fontos gondolatot előző írásainkból. Megígérem, a bevezető után garantáltan új tartalmakkal találkozhatsz!

CUBE AIM SL

 

Ha ismerős pár sor a következő részben, az nem a véletlen műve. Azok kedvéért, akik most kapcsolódnak be cikksorozatunkba beemeltünk pár összegző, fontos gondolatot előző írásainkból. Megígérem, a bevezető után garantáltan új tartalmakkal találkozhatsz!⇒ Előző cikkből:

Cube AIM modellcsalád a CUBE MTB-k között egy egyedileg megalkotott hobbi-sport kategóriáját képvisel. Fontos tudnod, hogy az új 29-es MTB nem egyenlő a hegyi kerékpárral, ez inkább mára már egy gyűjtő fogalom, ennek megfelelően sokkal univerzálisabb felhasználásra alkalmasak, mint amit az MTB szó önmagában sejtet.

 

A CUBE AIM egy elérhető árú, kényelmes, sportos, csúcsminőségű bringa, ráadásul nagyon sokoldalú. Az Aim családba 4 típus tartozik, ugyanolyan vázzal, de különböző felszereltségi szinttel, az SL modell felé haladva egyre jobb minőségű alkatrészekkel szerelve.

Beszéljünk a tényekről: íme néhány nyers technikai adat, melyektől kimagasló minőségű bringák lettek az Aim-ek, és amelyeket semelyik más konkurens márka nem tud produkálni ebben az árban, sőt, a legtöbben egyáltalán nem használják ezeket az alkatrészeket, technológiákat.

 

CUBE AIM SL - 194 990.-
3x9 Shimano Deore váltórendszer
(felső kategóriás váltórendszer, ebben az árban csak és kizárólag a CUBE-nál)
Shimano Hidraulikus Tárcsafékek
(brutális fékerő mindig és mindenhol)
Shimano Kerékagyak
(Finom, halk gördülés ellenállás nélkül)Dizájn, színek

A Cube Aim SL egyik színe a már megszokott Cube eleganciával érkezik 2018-ban is. A Black’n’Flashgreen túlnyomórészt fekete-sötétszürke váz alapszínt pár markáns, rikító zöld csík dobja fel. Ezzel nem lesz harsány abringa, de a komor fekete jellegét teljesen eliminálja, és egy konszolidált, de vidám hangulatú biciklit kapunk. 

 A másik, Blue’n’Red szín ennek tökéletes ellentéte. Egy harsány bringa, amit 1 kilométerről is kiszúrnak! Ha meg szeretnéd mutatni a világnak, hogy milyen szuper bringád van, akkor mindenképp ezt válaszd. Garantáltan feltűnő, de ebben is benne van az a fajta tökéletes összhang és színpárosítás, ami minden Cube-ot jellemez. Ráadásul az autósok is könnyebben észrevesznek a forgalomban.

Részletesen, hogy kinek jó és miért?  

A Cube Aim SL azoknak lehet tökéletes választás, akik nem professzionális, de jó minőségű bringát keresnek. Mivel az összes A-betűvel kezdődő hardtail esetében ugyanaz a váz, így a különbségeket kizárólag a kiegészítők (és a szín) adják. A Cube AIM SL esetében megvan a kormányról lockolható (zárható) teleszkóp, teljes Shimano hajtásrendszer, és ami a legfontosabb, egy 3 x 9 sebességes váltórendszer. Az összes Aim közül kizárólag az SL-t szerelik ezzel. Itt nem arra kell gondolni, hogy mit kezdjek 27 sebességgel. Alapvetően a hátsó 9 lánckerék arra való, hogy az intervallum aprólékosabb felosztásával az egyes, egymást követő lánckerekek fogszáma között kisebb különbségek vannak. Vagyis amikor elfáradtál, és egy könnyebb fokozatba szeretnél váltani, akkor sokkal könnyebben meg tudod találni azt a fokozatot, amivel már könnyebb tekerni, de még nem is lesz „mókuskerék” a hajtás. Ez mind városban a rövid kigyorsításoknál, mind hegymenetnél nagy előny. Kényelmesebb a megfelelő nehézséggel tekerni, és így kevésbé fáradsz el / messzebbre jutsz. Persze a sík terep ellenére egy 40-60 km-es Tisza-tó kerülő túrán is keresgéli az ember már a megfelelő „könnyűségű” fokozatot J. Tehát 27 sebesség. Ez a tuti.Milyen kiegészítőkkel lesz igazán tökéletes?

Mivel egy montiról beszélünk, induljunk ki abból, hogy van egy csupasz bicajunk. Az MTB-knek általános tulajdonsága, hogy nincs rajta semmi, sokan a dizájn miatt is így szeretik, és legalább ugyanennyien szeretnék a bringa előnyeit egy kis mindennapi praktikummal bővíteni.

 

A gyári alkatrészek alapvetően kiváló minőségűek rajta, de a nyerget és a pedált már az elején érdemes átgondolnunk. Valószínűleg nincs két egyforma testfelépítésű és komfortigényű ember, így az összes gyártó általánosságban ezt a nyereg témát nem igazán spilázza túl. Az alap nyereg, ami rajta van nagyjából kényelmes, egy sportosabb darab. Sokan szeretik, de ha úgy érzed, ezzel nehezen barátkoznál meg, nyugodtan cseréld ki egy prosztatavédős, zselés nyeregre. Ezzel biztosan jó lesz. A pedálnál is hasonló a helyzet, bár már gyárilag is teljesen fém, keretes pedál jár hozzá, a nyereghez hasonlóan itt is vannak távlatok funkcióban és minőségben, gondolva itt a becsatolós SPD-re, vagy a nagyfelületű platform pedálokra.

Ha egy alap bringát szeretnél sárvédők és csomagtartó nélkül, akkor is érdemes tenni rá egy láncvillavédőt: ezzel megvédheted a vázat a saját lánca okozta sérülésektől, és menet közben is csendesebb lesz a bringanyeregtáskát: ha nem szeretnél a zsebedben a combodhoz préselődve tárolni, ezt a nyereg mögé teheted, szinte láthatatlan a bringán, és mérettől függően belepakolhatsz slusszkulcsot, lakáskulcsot, kapu-távirányítót, telefont, esőkabátot, sőt még egy pót belsőt is.sárvédőt: amit a CUBE egyedileg a saját bringáihoz tervezett. Miben különbözik az átlagtól? Jóval szélesebb, így nem csak jobban véd mint az átlag, de sokkal modernebb, sportosabb kinézetű is. Az első és a hátsó is integráltan, tehát a vázon belül, ill. a fáz formájához igazodva illeszkedik, így észrevehetetlen a rögzítés. Mindkettő gyorszáras, szerszám nélkül egy perc alatt le-ill. felszerelhető.oldaltámaszt: Ugyanúgy, mint a sárvédő ez is integrált, és kategóriájában legerősebb, és legpontosabban beállítható. Profilozott, merev aluötvözetből készült, ettől olyan könnyű.sebességmérő: létezik gyári Cube is, vagy választhatsz a klasszikus Cateye órák közül. Ebben a kategóriában már célszerű mindenképp a vezeték nélkülit választani. Azon belül két út lehetséges, vagy minimál-dizájn, és ennek megfelelően egy vékony, kisebb kijelzős óra, vagy a mobil-világból átvett nagy kijelzős típus. Ezek általában 7-9 alapvető funkciót tudnak, vízállóak, és hosszú évekig megbízhatóan mérnek.Miért népszerű városban is?

Sokan kérdezik, miért árulunk ilyen sok hegyi biciklit az Alföld közepén? Egyszerűen azért, mert sokan szeretik. Egyrészt szerintem is sokkal jobban néznek ki, mint a „vékonykerekűek”, de nálam leginkább a funkcionális érvekkel lett a befutó. Rá lehet húzni, hogy 1-2km/h-val lassabb lesz, mint egy trekking vagy fitnesz bringa, ezt nem tudom megcáfolni. Viszont a mérleg másik serpenyőjében sokkal több előnyt találunk.

    1. Könnyebb vele manőverezni, kis csiki-csuki kanyarokat csinálni. Egyszerűen ez a geometria ennyivel jobb ebben.
    2. Könnyebben és észrevétlenebbül átmegy mindenen. Egyrészt, mert 29-es a kerékméret, ami még eggyel nagyobb diaméter, mint a 28, másrészt a ballonosabb, vastagabb külsők alacsonyabb nyomással használva még jól gördülnek, és rengeteg úthibát csillapítanak.
    3. Jobban néz ki. Szerintem. Összegzés

A Cube Aim SL a legjobb felszereltségű az Aim családból. Remek, már-már versenyzésre, minden napi edzésekre alkalmas felszereltséggel, kategóriájából kiemelkedő kormányról lockolható teleszkóppal, Shimano 315-ös hidraulikus tárcsafékekkel, és teljes Shimano, 3x9-es váltórendszerrel. Más márkák ebben az árban legalább kettőt nem tudnak az itt felsoroltakból. De a CUBE-ok legnagyobb előnye mégis az ARG geometriás váz, ami rövid cockpit-el kényelmes testtartást biztosít, és a speciális hydroformingos hátsó vázcső szerkezettel 1-2 cm rugózást tud produkálni, ami rossz úton, murván segít abban, hogy ne kelljen felállnod állandóan a nyeregből. A technika megoldja helyetted. Kapható konszolidált és egy harsányabb színben is, természetesen mindenki magasságához megfelelő, összesen 8 fajta vázmérettel. Tökéletes választás városba és terepre is. Ha egy olyan bringát szeretnél, ami jó minőségű, a legmodernebb technológiákkal készült, könnyű hajtani, és könnyű menni vele, akkor az AIM SL tökéletes választás lesz.A személyes tapasztalataim a bringával kapcsolatosan, mivel vannak, J csupa pozitív érzelmek, élmények egyvelegében összpontosul. Városban igaz kezes barát, stabil biztonságos közlekedésben segít. A 30 km/h játszi könnyedséggel érjük el, és tartani is lehet nem nagy erőfeszítések árán. Terepen könnyen mozog, lazább homokban is stabilan irányítható. Engem meggyőzött, bátran ajánlom, nem fogsz csalódni.