Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

Cube, karbon és a C68 története

2015.02.06 11:46

Mi az? Szilárd, de mégis nagyon rugalmas, nagyon könnyű és rendkívül ellenálló és egy igazi bringásnak van belőle legalább egy kiló otthon? Kitaláltad? A carbon!

A carbonszál – avagy szénszál - egy olyan kemény, de mégis rugalmas anyag, ami ezen tulajdonságai ellenére mégis nagyon könnyű tud maradni. Gondolj csak a Forma1 autócsodáira, ahol egy teljes karosszéria szerelvények nélkül, csupán 35 kg-ot nyom, mégis nagyon merev és ellenálló! gy nem csoda, hogy a kerékpár és kerékpár alkatrészgyártók is előszeretettel nyúlnak ehhez az anyaghoz. A CUBE évek óta csúcsminőségű carbon vázas kerékpárokat készít, és évről évre előjönnek technikai fejlesztésekkel.

Természetesen így a jövő év sem maradhat el újítás nélkül. A CUBE mérnökei kifejlesztettek egy új carbon összetételt, melyet C68-nak neveztek el. A hagyományos carbon kompozit 60%-ban tartalmaz carbon szálakat, míg a maradék 40% a karbonszálakat összekötő gyanta anyag. A C68 esetében ez a számarány 68-32 arányban oszlik meg, így 10-15%-al lett könnyebb minden CUBE carbon váz!

 

De erről később még olvashatsz oldalunkon!