Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

E-bike kisokos

2020.11.13 09:17
E-bike kisokos

Minden, amit az elektormos kerékpár használatáról tudnod kell.

E-bike kisokos

► Mi is az az e-bike?

Egy teljesen új, fantasztikus bringás élmény! A természetben tekerve sokkal kisebb erőfeszítéssel átjutsz minden domborzati akadályon, nincs szembeszél. Ráadásul sokkal messzebbre és magasabbra jutsz ugyanannyi energiával.

► ISMERTETŐK VIDEÓVAL:

E-bike ki-be rakása, töltése:
Így KELL használni az e-bikeot:


Bosch Intuvia kijelző használata:


Így működik a rásegítés:

 
Fékek használata:
IFrame
Bosch Smart System - Led Remote és Purion100 kijelző használata:
Nyeregcső megfelelő beállítása:
Bikemap net használata:

► Kik használhatják?

Bárki használhatja, aki hagyományos kerékpárral biztonságosan tud közlekedni, de 14 éves kor alatt kizárólag szülői felügyelettel, illetve 10 éves kor alatt nem ajánljuk.

► Lehet kisgyerekkel menni?

IGEN, a Touringokra tudsz bérelni gyerekülést, ebben 1-6 éves korig (25-30kg) tudod vinni a gyermeked.
► Milyen gyorsan megy?
A motor 25-ig segít, de saját erőből ugyanúgy tudsz vele bármilyen gyorsan menni, mint egy sima bringával.
► Mekkora a hatótáv?
-Debrecen környékén legalább 65-75 km, de 17-20km/h átlagsebességgel 120km-t is lehet vele menni. Hegyekben, nagy szintkülönbségnél (1200-1400m) is legalább 65km-t lehet velük menni.
Ha szeretnéd pontosabban kiszámolni, akkor ezzel a hatótáv kalkulátorral megteheted, a saját adataid beállításával.
► Hol lehet használni? Milyen terepen mehetek vele?
A Touring-okat túrázáshoz ajánljuk, aszfalt utakra, a MTB és összteleszkópos modelleket inkább hegyen, hegyi utakon nyújtják a legjobb élményt, de bármilyen talajon használhatók. Bárhol, ahol egyébként hagyományos kerékpárral is közlekednél. 
► Túra bicikli vagy mountain bike?

Aszfaltra elsősorban túra kerékpárt ajánlunk. Amennyiben murván vagy földúton is szeretnél kerékpározni, akkor MTB-t vagy össztelóst válassz.

► HIBA ESETÉN:

Ha a bringával elesel, megsérül, meghibásodik, ne tekerj tovább! Sajnos "kimenteni" senkit sem tudunk, így számolj azzal, hogy esetleg tolnod kell a bringát.
DEFEKT: Minden bringa fel van töltve defektmentesítővel, de ha mégis leereszt, a legtöbb esetben elegendő utánafújni egy kicsit. Jó, ha van nálad pumpa. Ha nem megy, marad a "hazatolás".
► Kell-e töltenem, bármit csinálnom vele?
Alapvetően nem, ha az akksi kapacitás úgy áll, vagy több napra viszed, akkor adunk hozzá töltőt, ez sima 220V-ról tölthető. Vagy a bringába dugod be a töltőt, vagy az akksi is kivető és külön tölthető.
►Van-e kaució?
Igen, kerékpáronként 20.000.-Ft, ezt kizárólag bankkártyával tudod kifizetni.
►Mi történik, ha nem érek vissza időben?
Próbálj meg minél hamarabb tájékoztatni minket, és megbeszéljük a praktikus megoldást.
Ezen az e-mail címen tudsz tájékoztatni, keresni minket: kolcsonzes@jobringa.hu
►Hogyan szállíthatom?
Ha a környéken szeretnél bringázni, akkor a legegyszerűbb, ha "saját lábán" viszed. HA máshol szeretnél bringázni, akkor vonóhorogra szerelhető szállítón vihető (ILYET IS KÖLCSÖNÖZHETSZ!) vagy kombi, 5 ajtós autókban az üléseket lehajtva 2 bringa elfér egymáson.
►Kötelező-e a bukósisak?
NEM, de AJÁNLOTT! A Pálházi JóBringában a kölcsönzés kezdetekor több fajta sisakot is vásárolhatsz, bérelhetsz.
►Mennyi a maximális súlyhatár?
A súlyhatár 150 kg, amiben benne van a kerékpár, a kerékpáros és a csomagok súlya is.
►Meddig tudok vele tekerni mielőtt lemerül?
Ezt több tényező együttesen határozza meg, például a saját súlyod, a kerékpár súlya, az időjárás (szél, hőmérséklet), a guminyomás, a terep adottságai, és főleg az, hogy milyen módban és mennyit használod a kerékpárt. De általánosságban elmondható, hogy a kerékpárok hatótávja 120-150 km egy töltéssel, a kerékpárokhoz minden esetben jár töltő is. Ide kattintva ki tudod számolni, hogy meddig tudsz e
►Mi történik, ha út közben elromlik a bringa?
Teljesen új, gyári bringákat használunk a kölcsönzőben, melyek nagyon üzembiztosak. Minden út előtt átnézünk, így gyakorlatilag minimális az esélye, hogy elromlik alattad

►Mi történik, ha defektet kapok?
Minden kerékpárunk fel van töltve defektgátló folyadékkal, így nem tudsz defektet kapni. Ha mégis megtörténne a baj, akkor csak rá kell pumpálni és a folyadék kitölti a lyukat.
►Ha elromlik a motor, akkor is tudok tovább haladni?
Igen. A motor esetleges meghibásodása esetén a hajtás, a váltók, a fékek mind rendesen fognak működni, így az e-bike tovább használható hagyományos kerékpárként.
►Lehet vizes az e-bike?
Igen, egy kis eső vagy víz nem árt meg neki, viszont a nagynyomású mosóval való tisztítása nem ajánlott, a motor és akkumulátor környékén TILOS.
►A KRESZ hogyan érvényes rá?
A hatályos KRESZ alapján a “a kerékpár egy olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. Az ezt követő járműkategóriára, a segédmotor-kerékpárokra vonatkozó előírásokban az áll: hengerűrtartalma szikragyújtású motor esetén legfeljebb 50 cm3, vagy a legnagyobb hasznos teljesítménye belsőégésű motor esetében legfeljebb 4 kW, a legnagyobb névleges teljesítménye elektromos motor esetén szintén legfeljebb 4 kW. A szabályozás alól kivétel az a pedálos rásegítéssel rendelkező kerékpár, amely külső, folyamatos 0,25 kW névleges teljesítményű elektromos motorral rendelkezik, amelynek teljesítmény-leadása fokozatosan csökken és megszűnik, amint a jármű eléri a 25 km/óra sebességet, vagy előbb, ha a kerékpáros abbahagyja a pedál hajtását. “ 

A kulcsszó a rásegítés, ami azt jelenti, hogy az elektromos motor nem helyettesítheti a hajtást, hanem kiegészítheti. Amikor a pedálozást abbahagyjuk, akkor a teljesítmény leadásnak csökkennie kell. Az ilyen pedálos rásegítéssel működő jármű kerékpárnak minősül és ugyanúgy vonatkozik rá a KRESZ , mint a normál kerékpárra.

►Van-e rajta biztosítás?
Külön biztosítás nincs rajta, az eszközöket mindenki saját felelősségére használhatja. Amennyiben bármilyen saját biztosítása (akár bankkártyás is) kiterjed erre az esetre vagy személyes felelősségre, úgy az a biztosítások többségénél ezekre is érvényesíthető.

►Mennyibe kerül egy e-bike?
A kölcsönzőben bérelhető kerékpár árak a következők szerint alakulnak:

Cube Touring Hybrid One 400: 799 990 Ft.
Cube Touring Hybrid One 500: 869 990 Ft.
Cube Acid Hybrid One 400: 799 990 Ft.
Cube Stereo Pro 120 Hybrid 500: 1 250 990 Ft.
Az általad használt kerékpárt szezon végén jelentős, akár 20-30% kedvezménnyel megvásárolhatod.
Részletekről érdeklődj az üzletben vagy az info@jobringa.hu címen.