Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Ha tél, akkor síszezon!

2020.12.03 11:52
Ha tél, akkor síszezon!

Biztosan mindenki izgatottan várta már az idei síszezont, viszont a vírushelyzet által okozott intézkedések miatt sokakban kételyek merülhetnek fel, hogy egyáltalán lesz-e lehetőség bármilyen télisport tevékenységre ezen a télen.

A síelők és a snowboardosok eddig bizakodva álltak a téli szezonhoz,azonban az európai országok által bevezetett korlátozások a bizonytalanságot növelik tovább az emberekben.

Végleges döntés még nincs a nyitásokkal kapcsolatban, de megpróbáltuk összeírni, mi milyen információkat találtunk a különböző portálokon:

 • Németország: Angela Merkel német kancellár arra kérte meg az európai sípálya-üzemeltetőket,
  hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében januárig maradjanak ZÁRVA a további intézkedésekig.

 

 • Olaszország: Giuseppe Conte olasz miniszterelnök is ezen a véleményen van, így Olaszország is ZÁRVA marad egészen januárig.

 

 • Ausztria: A német és a francia nyomás hatására az osztrák kormány kénytelen úgy dönteni, hogy idén elmarad a síszezon náluk is. 

 

 • Svájc: Komoly gazdasági károkra számítanak, hiszen nem fognak a korábban megszokott sítúristák megérkezni az országba. Néhány felvonó igaz, már beüzemelésre került, de nyitvatartásuk kérdéses.

 

 • Svédország: Az elmúlt napokban szigorítottak a korlátozásokon, de ennek ellenére a svédországi síparadicsomok NYITVA állnak az igazán elszánt téli sportok kedvelőinek.

 

 • Bulgária: Pontos megerősítés még nem érkezett, de az értesülések szerint elutasították a Németországból jövő felszólítást a síközpontok bezárására.

 

 • Spanyolország és Szlovénia: Bizonytalan még, hogy hogyan szeretnék kezelni a kialakult helyzetet.


Hazánkban hetekkel korábban megszületett döntés alapján a határok zárva maradnak, így a magyarok csak úgy tudnak külföldre utazni, ha karanténba vonulnak visszatérésük után.

Azt, hogy az országon belül mikor és hogyan lesznek nyitva a sípályák, egyelőre nem lehet tudni. Mindenesetre a végleges döntés bejelentésig mindenki reménykedjen a legjobbakban!Nem tudod, hogy az országon belül hova érdemes elmenni síelni?


Íme egy lista a TOP 3 magyarországi sípályákról:
( A linkre kattintva naponta frissülő információt találsz a sípályák nyitási állapotáról. )

 • Bánkút 

   A bánkúti sípálya Észak-Magyarország egyik legszebb részén fekszik, a Bükki Nemzeti Park területén.

 • Dobogókő

  A dobogókői síparadicsom a fővárosiak kedvenc lejtője, hiszen ez a központ van legközelebb Budapesthez. 
  Ráadásul ez volt az első hivatalos magyar sípálya, mely már közel 100 éve üzemel.

 

 • Eplény 

  Az eplényi síaréna a legkiemelkedőbb a hazai pályák közül, ugyanis a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően remek felszereltséggel rendelkezik.
A téli SZERVÍZ kohójai is beindultak, élezés, waxolás, talpjavítás, kötésbeállítás.
Bízd ránk a síléced, több évnyi tapasztalatunkkal a legjobbat hozzuk ki belőle!

Ha sífelszerelésre van szükséged akkor a JóBringa télisport kölcsönzőben tudsz bérelni minőségi, Atomic sífelszerelést és snowboard cuccokat is.

Ha bármilyen kérdés merül fel benned síeléssel, snowboardozással és az ehhez tartozó dolgokkal kapcsolatban, ne félj segítséget kérni szakértőktől, akár telefonon, vagy személyesen üzletünkben!

Induljon hát a tél, éljen a hó, és élvezettel karcolj bele minden ívet a Bringával!