Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Méretválasztó

2021.05.04 13:33
Méretválasztó

Nem tudod mekkora bringa kell a gyereknek? Olvasd el ezt, és megtudod. Ha nem vagy biztos a döntésben, akkor írj nekünk az info@jobringa.hu e-mail címre, és segítünk a választásban. 

A Jóbringában segítünk, hogy a megfelelő méretű kerékpárt válaszd!

 

A JóBringában segítünk, hogy a kicsik is a legjobb méretű kerékpárral bringázzanak.

Minden kerékpár más- és más méretű, amit két paraméter határoz meg:
1. Vázméret
2. Kerékméret

Az, hogy milyen méretű kerékpár való neked, az függ a testmagasságodtól, attól, hogy milyen típusú bringát szeretnél, és a belső lábhossztól is.
Ebben a kis szövegben segítek neked, hogy a megfelelő méretet hogyan tudod kiválasztani. :)

 


Az MTB kerékpárok, azok, melyek “vastag kerekűek”, általában 26”/27,5”/29” kerékméretű bringák. A vázméretet betű vagy szám jelöli, ez utóbbi coll-ban (jele: “) értendő .

A trekking egy gyűjtőnév, mely magába foglalja a túra, touring, trek, city, városi kerékpárokat. Ezek a bringák kivétel nélkül vékony kerekűek, a gumi általában apró mintás vagy teljesen sima.  A touring és city modellek általában fel vannak szerelve sárvédővel, csomagtratóval, lámpával, de attól, hogy egy kerékpáron nincs, még tartozhat ebbe a csoportba. 
A vázméretet betű vagy szám jelöli, ez utóbbi centiméterben értendő.

A gyerek kerékpárok méretei 12”/16”/18”/20”/24”-es kerekű bringák. Minden esetben egy adott típust csak egy vázméretben gyártanak, itt a kerékméret meghatározásával lehet a megfelelő méretet kiválasztani. 

Ha szeretnéd még egy mérési módszerrel ráerősíteni, mérd meg a belső lábhosszadat is:

 

A belső lábhosszadat szorozd meg 0,226-at,így elméletileg megkapod az ideális vázméretedet coll-ban.
1 coll = 2,54 cm.

 

!FONTOS!

Ha a kiszámított érték a márka által gyártott két érték közé esik (pl.: 18” jön ki, de csak 17” és 19”-es méret van) akkor:
- Válaszd a kisebb méretet, ha sportosan bringázol 
- Válaszd a nagyobb méretet, ha inkább túra jelleggel bringázol.

 

 

Hogyan mérd meg a belső lábhosszad:
Ez gyakorlatilag álló helyzetben az egyik lábad belső hossza. Ezt legegyszerűbben egy vízmértékkel, vagy akár egy nagyobb könyvvel és egy mérőszalaggal mérheted meg.
Állj mezítláb egy sík felületen összezárt lábbal. Szorítsd vízszintesen a vízmértéket vagy a könyvet a két combod közé. Most mérd meg a vízmérték (vagy könyv) felső végétől a földig mért távolságot. Ez az érték megfelel a belső lábhosszodnak. 

     

 

 

 

A legjobb az, hogyha személyesen jössz be az üzletünkben, ahol kollégáink készséggel segítenek és ki is próbálhatod azt a bringát, amelyik tetszik. :)