Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Bosch motor választó - kisokos

2021.05.05 09:19
Bosch motor választó - kisokos

Minden, amit a BOSCH motorokról tudnod lehet és tudnod érdemes.


- hogy a BOSCH pedelec rendszerei a legelterjedtebbek hazánkban és Európában isegy jól kiforrott, minőségi rendszerről van szó, melyet 2011 óta fejlesztenek, hogy mindig jobbat és jobbat kapjanak az e-bikeosok

 

 
Ebben az összeállításban, megtalálod a Bosch Active Line és Performance Line motorjainak a teljesítményét, és megtudhatod, hogy melyik miért jó neked. Megnézzük mindegyik motornál, hogy mennyi a nyomaték, a maximális rásegítés, és hogy milyen terepre alkalmas.


Csak, hogy előre képben legyünk ezekkel a kifejezésekkel, jobb, ha most tisztázzuk mit is jelentenek.

  • A Nm, vagyis a forgatónyomaték, nyomaték, azt mutatja meg, hogy mi a legnagyobb erő, amit a motor egy adott pillanatban ki tud fejteni. 

    Érdekesség: A 601-es trabant-nak a maximális nyomatéka: 54 Nm.


    
  • Az elektromos kerékpároknál sokat számít, hogy mennyi a rásegítés, ugyanis ez az, aminek köszönhetően könyebb tekerni, mint egy hagyományos bringát. 

 
  • BOSCH ACTIVE LINE  és ACTIVE LINE PLUS

 
  1. 50 Nm - Ez olyan teljesítményt nyújt, amely tökéletes, sőt még több is, mint, amit egy átlagos hétköznapi kerékpározás során használnánk. 
  2. 270 % - Saját teljesítményünk 270%-a. Olyan érzés ezzel a motorral kerékpárt hajtani, mintha rajtunk kívül még egy ember segítene a tekerésben.
  3. 25 km/h - Ez az a sebesség, melyig a motor segít nekünk, ezután pedig szinten tartja ezt a sebességet, hogy ne menjünk alá, ha nem szeretnénk.
  4. Kontrafékes változatban is elérhető, de nem az az elsődleges.

Ez egy 3. generációs motor, melyeket először a 2018-as bringákban találhattunk meg. Az Active Line és Active Line Plus mobilitást hoz a mindennapi életbe, és lehetőségeket kínál számunkra. Csendes mégis erőteljes motorja lehetővé teszi a mozgékony kezelést, és tökéletesen illeszkedik az e-bike keretébe.

Elképesztően halk működés közben, és alig észrevehető a pedálellenállás 25 k/h felett.


Különlegessége: Az egyik leghalkabb motor.HOVA? Ezzel a motorral felszerelt kerékpárok a legalkalmasabbak, ha városi, és könnyű túra utakra tervezel. 

 

A motor így néz ki kívülről és belülről:

 


  • BOSCH PERFORMANCE LINE CRUISE 
  1. 65 Nm - Ezzel a nyomatékkal, hosszabb, nehezebb terepen is sportos, gyors haladást tudsz elérni.
  2. 300% - Olyan érzés ezt a bringát tekerni, mintha rajtad kívül még két ember hajtaná veled együtt a kerékpárt.
  3. 25 km/h - Ez az a sebesség, amelyig a motor segít nekünk, ezután pedig szinten tartja, hogy ne menjünk alá, ha nem szeretnénk.
  4. Kontrafékes változatban is elérhető.2014 óta találkozhatunk elektromos rásegítésű kerékpárokba szerelve ezzel a motorral. Főleg a trekking és az MTB vonal képviselője. A Performance Cruise Drive egysége 65 Nm nyomatékkal és 25 km/h maximális sebességgel nyújt támogatást, a sportos menetérzet mellett. Lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a kirándulásokból még hegyvidéki terepeken is. Alacsony pedálfordulat esetén is sportos, dinamikus megindulásokra képes.

A Performance Line a Bosch legsokoldalúbb hajtásrendszere. Akár hegyvidéki kirándulásra, akár hétköznapok ingázására, vagy egy lazább kirándulásra szeretnénk felhasználni, ezek a motorok mindig a megfelelő támogatást nyújtják a megfelelő pillanatban.


Különlegessége: Sokoldalúság. Sportos kiruccanás vidéken, munkába járás nap, mint nap, kényelmes tempójú kirándulás? A rásegítést mindig a megfelelő pillanatban és a megfelelő mértékben kapjuk majd.

 

HOVA? Ezzel a motorral felszerelt kerékpárok használata legalkalmasabb ha, inkább hosszabb, erdei, hegyi terepre készülsz.

 

A motor így néz ki kívülről:


 
 • BOSCH PERFORMANCE LINE SPEED  1. 85 Nm - Ezzel a nyomatékkal, bármilyen terepen leküzdhetsz minden akadályt. (Emlékezz mit olvastunk a trabantról az elején...)
  2. 340% - A rásegítése olyan érzést nyújt neked kerékpározás közben, mintha rajtad kívül még két ember hajtaná.
  3. 45 km/h - Ez az a sebesség, amelyig a motor segít nekünk, ezután pedig szinten tartja, hogy ne menjünk alá, ha nem szeretnénk.

Hihetetlen 85 Nm maximális nyomatékkel, mindössze 2,9 kg-os tömeggel bíró motor. A mindennapi életre, szabadidős felhasználásra fejlesztve.

Gyorsan ér el nagy sebességet, és ez tökéletes módja a nagy távolságok megtételére.

A Performance Line Speed ​​a 2021-es évtől kezdve fokozottabb teljesítményt nyújt: a nagyobb, 85 Nm-es nyomaték dinamikusabb vezetési érzetet biztosít, különösen alacsony fordulatszám esetén.

Különlegessége: Ez a motor az amelyik képes a 45 km/h-ig tartó rásegítésre. A Performance Speed Drive Unit lehetővé teszi a nagy sebesség elérését szinte pillanatok alatt, miközben a nagy távolságokat könnyedén leküzdi. 45 km/h sebességig nyújt támogatást, azonban a 2021-es modellévtől kezdve a 85 Nm nyomaték fogja felgyorsítani a bringázni vágyókat.HOVA? Ezzel a motorral felszerelt kerékpárok használata legalkalmasabb ha, inkább hosszabb, erdei, hegyi terepre készülsz.

 

Így néz ki a motor kívülről:


 
 • BOSCH PERFORMANCE LINE CX
  1. 85 Nm -  Ezzel a nyomatékkal, bármilyen terepen leküzdhetsz minden akadályt.
  2. 340% - A rásegítése olyan érzést nyújt neked kerékpározás közben, mintha rajtad kívül még két ember hajtaná.
  3. 25 km/h - Ez az a sebesség, amelyig a motor segít nekünk, ezután pedig szinten tartja, hogy ne menjünk alá, ha nem szeretnénk.

 

Egyértelműen ez a BOSCH csúcsmotorja. Ezt a motort választva kapjuk meg a legnagyobb rásegítést és a legmagasabb maximális nyomatékot.

2015-ben került a piacokra először, akkor főképp elektromos hegyi, MTB kerékpárokban találhattuk meg. Ma már egyáltalán nem ritka, hogy prémium minőségű trekking kerékpárokban is a Performance Line CX adja az erőt.Az utóbbi évek fejlesztésinek köszönhetően, szoftverfrissítésen keresztül felszerelték egy úgynevezett eMTB móddal is, ami lényegében a felső 3 rásegítési szint között automatikusan vált, a mi nyomatékunkhoz igazodva.A Performance Line CX egyedülálló eMTB élményt kínál: kompakt, könnyű és nagyobb teljesítményű, kiváló minőségű anyagokat, rendkívül erőteljes hajtást és csúcskategóriás érzékelőket ötvöz.


Különlegessége:
eMTB m mód, amely a rásegítési módok között a nyomatéknak megfelelően váltogatja a legjobbat számodra.


HOVA? Ezzel a motorral felszerelt kerékpárok legalkalmasabb terepe  a hegyvidék.

A motor alkatrészei így néznek ki, mikor még nincsenek összeszerelve: 
 A motor így néz ki kívülről:


 
 

Mindez egyetlen táblázatba foglalva így néz ki:


 Ha bármiben segítségre van szükséged a választást illetően, keress minket bizalommal az info@jobringa.hu e-mail címen, de a legjobb, ha személyesen be tudsz jönni üzletünkben, ahol mindent meg tudunk beszélni, és kipróbálhatod azt a bringát is, amelyik tetszik! :)