Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

Muc-Off - A kerékpár karbantartás szakértője

2020.02.20 10:24

Ugye te is azt szeretnéd, hogy az új kerékpárod minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Ha odafigyelsz erre a pár dologra, akkor sokáig megőrizheted a kerékpárod újszerű külsejét és még az alkatrészek élettartamát is megnövelheted. A JóBringa webáruházában számos Muc-Off termék közül válogathatsz.

Muc-Off - A kerékpár karbantartás szakértője

Ugye te is azt szeretnéd, hogy az új kerékpárod minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Ha odafigyelsz erre a pár dologra, akkor sokáig megőrizheted a kerékpárod újszerű külsejét és még az alkatrészek élettartamát is megnövelheted. A JóBringa webáruházában számos Muc-Off termék közül válogathatsz.


A kerékpár mosása

 

A kerékpárodra került szennyeződéseket érdemes minden használat után lemosni, ehhez akár a benzinkúti vagy az önkiszolgáló autómosók magasnyomású mosóját is használhatod. Ebben az esetben figyelj oda arra, hogy az agyakat, csapágyakat és a teleszkópot távolabbról, kisebb nyomással mosd, nehogy megsérüljenek. A Muc-Off bringasampon nagyban megkönnyíti a sár és a makacs szennyeződések leoldását és a zsírtalanító is sokat segíthet.

 A lánc tisztítása

A lánc és a fogaskerekek olajos felületén nagyon sok kosz megtapad ezért ezeknek az alkatrészeknek a tisztántartása is nagyon fontos. Ezek áttörlésére használhatsz egy tisztítószerrel átitatott rongyot, de ha biztosra akarsz menni, akkor válaszd a kifejezetten erre a célra készült Muc-off lánctisztítót vagy a Muc-off hajtás tisztítót, ami a hátsó fogaskoszorútól a lánctányérokig minden tisztítására alkalmas.
Olajozott működés

Ha már a kerékpárod minden részét megtisztítottad, a megfelelő kenés kiválasztása következik. Száraz időben inkább egy portaszító olajat válassz, míg csapadékosabb időszakban inkább egy nedvességtűrő fajtát ajánlunk.A fékek állapota

A fékezésnél hallható zaj arra utalhat, hogy szennyezett a tárcsa és a fékpofa. A hangos fékeke és a rossz fékhatás legjobb ellenszere a Muc-off tárcsafék tisztító spray.

Egy-egy mosás, tisztítás alkalmával érdemes ellenőrizni az alkatrészek állapotát is. Ha nem vagy biztos a saját hozzáértésedben, nyugodtan rábízhatod ezt egy szakemberre. Azt egyébként is érdemes évente egyszer megtenned, hogy egy szervizben átnézeted a kerékpárt és kicserélteted az esetlegesen elkopott alkatrészeket.