Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Mudguard - a sárvédők ásza

2021.02.17 11:07
Mudguard - a sárvédők ásza

A bringások számára vannak olyan terepek, amelyek nem várt meglepetéseket tartogatnak, de az időjárás is gyakorta megviccelheti őket. Ezért valójában egy bringásnak minden eshetőségre fel kell készülnie. A sárvédők például sok kellemetlenségtől megmentenek minket, azonban ezek közül is fontos jól választani. A következő cikkben az egyedi Mudguard sárvédők előnyeiről olvashatsz bővebben. 

Miért fontos a sárvédő felszerelése?

A hobbi bringások közül sokan a kerékpártúrákra szavaznak. Azonban ilyenkor olyan meredek és sokszor hepehupás utakon kell közlekedniük, amelyek bizony nem viccelnek. A hegyes, erdős környezet sokkal piszkosabb, sárosabb, mint mondjuk egy normál bicikliút. Ráadásul bármikor elkaphat minket egy futózápor is. Amennyiben nem szeretnénk nyakig sárosak lenni, akkor bizony nekünk is szükségünk van sárvédőre.

 

Tulajdonképpen a sárvédő elsődleges funkciója, hogy megvédje ruházatunkat a gumi által felszedett víztől, így az egyik legfontosabb bringás kiegészítőnek minősül. Kerékpárbarát webáruházunk felületén számos egyéb hasznos információt megtudhatsz a bringázás fortélyairól és annak legfontosabb kiegészítőiről! 

 

Sárvédő típusok

Természetesen a sárvédőknek is több típusa létezik, így érdemes utánajárni, melyik a legideálisabb számunkra. A következő néhány sor segíthet neked abban, hogy jól dönts a kérdést illetően! 

A felpattintható sárvédőket gyorsan felrakhatjuk vagy levehetjük. Ma már számos olyan kerékpár van, amelyekhez nem igazodnak a fixen felszerelhető sárvédők, viszont ezen bringatípusok mellett is fontos a vízvédelem. Ilyenkor jön szóba a felpattintható sárvédő. Ezek közül a minőségi darabok kellő merevítéssel vannak ellátva, hogy biztosítsák a stabilitást és a megfelelő védelmet. 

Aztán ott vannak az ún. pálcás sárvédők, amelyet általában olyan kerékpárokra helyeznek fel, ahol a cél, hogy a sárvédő fixen a bringán maradjon. Ezek esetében így a cél nem az, hogy gyorsan levehessük őket, hanem hogy minden egyes percben minél nagyobb és nagyobb fokú sár- és vízvédelmet tegyen lehetővé. 

 

Bármelyik típusra is van szükséged, speciális sárvédő kínálatunkban te is megtalálod a megfelelő darabot! Kerékpáros kiegészítőink között egyéb praktikus termékre is bukkanhatsz. A Cube és Acid egyedi kiegészítői közül például számos minőségi darabot választhatsz!

 

Mudguard - minőség felsőfokon

Egy silány minőségű sárvédővel nem sokat érünk, hiszen ezekkel tekerni tulajdonképpen szinte ugyanolyan, mint sárvédő nélkül. Szerencsére a Cube a sárvédő kategóriában is nagyot alkotott az Acid mellett, hogy a bringások semmiben ne szenvedjenek hiányt. De mi jellemzi általában a Mudguard darabokat?

 

Egy jó Mudguard sárvédő maximális védelmet nyújt a környezeti tényezőkkel szemben. Ezek között kaphatóak első és hátsó sárvédők egyaránt. Strapabíró anyaguknak köszönhetően jól illeszkednek a bringákhoz, és bármely típusú sárvédőről is legyen szó, könnyen felhelyezhetőek a kerékpárra. 

 

Fontos, hogy csak kellő felkészültséggel induljunk útnak, amely sok-sok kellemetlenségtől megkímél minket. Webáruházunk Acid és Cube kiegészítői segítségével nincs olyan bringás helyzet, ami ne lenne megoldható vagy megelőzhető. Ráadásul nálunk minden fontos információt megtalálsz a termékekről, így most akár néhány kattintással, gyorsan rendelhetsz online!