Keress telefonon:
+36204571585
Írj nekünk! → info@jobringa.hu
Itt vagyunk!

Blog

ÓRIÁSI kedvezmény minden NŐI Trekking, City és MTB kerékpárra a JóBringában!

2016.05.31 14:43

A JóBringában most 2 héten keresztül akár 10% kedvezménnyel vásárolhatsz NŐI Trekking, City és MTB kerékpárokat! Az akciós bringákról érdeklődj üzletünkben, mert egyes modellekre jóval nagyobb kedvezményt kaphatsz!

A JóBringában most 2 héten keresztül akár 10% kedvezménnyel vásárolhatsz NŐI Trekking, City és MTB kerékpárokat! Az akciós bringákról érdeklődj üzletünkben, mert egyes modellekre jóval nagyobb kedvezményt kaphatsz!

 

Amit a Trekking kerékpárokról tudni érdemes

A trekking vagy más néven túra kerékpár az a kerékpár, melyet kisebb-rövidebb távú városi felhasználásra, illetve hosszabb távú kirándulásokra, túrákra terveztek. Felhasználásának jellegét tekintve a terep és az utcai gépek között helyezkedik el, tehát a trekking kategóriát választva egy olyan univerzális kerékpárt kapsz, melyet a legtöbb terepen tökéletesen ki tudsz használni. Ugyanolyan könnyen jutsz el vele városban A pontból B-be, mint amilyen könnyedséggel neki vághatsz akár egy több 100 km-es túrának is, és geometriájuknak köszönhetően a sok-sok kilométeren is kényelmes testtartással tekerhetsz. A trekking kerékpárokat magas minőségű és robosztus alkatrészekkel szerelik, így biztos lehetsz a tökéletes működésben hosszú távon is. Rendszerint csomagtartóval, sárvédővel szerelik gyárilag.

 

 

Trekking kerékpárra van szükséged, ha…

Főleg aszfalton szeretnél bringázni és szívesen elindulsz hosszú, akár több napos túrákra is. A trekking bicajokat alapjában véve az aszfaltra találták ki, de enyhébb terepen, földúton, kicsit rázósabb szakaszon is elboldogulnak.

 

Női Trekking bringákat ITT találod

 


 

Amit a City kerékpárokról tudni érdemes

Ha csak városban szeretnél tekerni, A pontból B-be gyorsan, könnyedén eljutni és mindezt kényelmesen, egyenes háttal, akkor a manapság igen népszerű, városi vagy más néven city bringát válaszd! A városi kerékpárok vastag, ballonos kerekeket kapnak, így csak akkor válaszd ezt a típust, ha nem készülsz vele hosszabb túrákra, pláne nem hegyi terepre. Ezek a city bike-ok elsősorban a hölgyek körében elterjedtek, pár éve igazi divatot teremtettek. Kiegészítőkkel, különböző kosarakkal felszerelt változataik, valódi közlekedő eszközzé teszik a kerékpárt. Általában fontos kiegészítője a láncvédő is, amivel végleg elfelejtheted a nadrágcsíptetést és az olajos cipőket.

 

City kerékpárra van szükséged, ha ...

Kb. napi 2-15 km-t tekersz a városban. Ha munkába, iskolába járásba vagy csak a boltig szívesebben tekernél ebben a jó időben, mint, hogy a dugóban ülj a kocsiddal.

 

Női Városi bringákat ITT találod


 

Amit az MTB kerékpárokról tudni érdemes

 

Az MTB – más néven hegyi kerékpár – az egyik legelterjedtebb kerékpárfajta. Legfontosabb jellemzőik a stabil, robosztus, masszív vázba épített erős kerekek, amikre széles, mintás gumikat tesznek. Ezek teszik lehetővé laza talajon is a kellő tapadást és stabilitást. Másik alapvető alkatrésze a MTB-nek a teleszkóp, ami nélkül egy mounti szinte elképzelhetetlen. A vázak geometriája is a felhasználási terület igényeihez igazodik, irányíthatóságuk egyszerűbb és gyorsabb a többi bringafajtánál, hogy kellőképpen megbirkózzanak a terep nyújtotta természetes akadályokkal.

 

A legtöbbjük váza alumíniumból készül, de napjainkra egyre nagyobb teret hódít a karbon (is). A sebesség áttételezésük nagyon széles skálán mozog. A technikai fejlesztéseknek köszönhetően, a 26” kerékméret kezd kiszorulni, helyette a 27,5 kerül, illetve a 29”, melynek köszönhetően bármilyen terepen - aszfalton, földúton, hegyi terepen, városban ... - könnyedén elgurulsz. A mountain bike egy nagyon sokoldalú kerékpárfajta. Elméletben minden felhasználásra alkalmas, de nem árt figyelembe venni a korlátait. Nem lehet összehasonlítani pl. egy országúti kerékpárral, hosszú távú túrákra nem ideális, de terepen csodás élményeket szerezhetünk egy mountin tekerve.

 

MTB kerékpárra van szükséged, ha...

 

A város mellett vonzzanak az extrémebb terepek adta kihívások, ha természetjáró vagy, és szívesen kalandoznál erdőben, hegyeken, völgyeken a kétkerekűddel. Aszfalton, kisebb túrákhoz is alkalmas. 

 

Női MTB kerékpárokat ITT találod


 

 

Gyere el hozzánk, mondd el kedvenc szlogenünket - "Jó bringát a JóBringából" - és vedd igénybe az akár 10% kedvezményt :)

 

A JóBringában most 2 héten keresztül akár 10% kedvezménnyel vásárolhatsz NŐI trekking, City és MTB kerékpárokat! Az akciós bringákról érdeklődj üzletünkben, mert egyes modellekre jóval nagyobb kedvezményt kaphatsz!