Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Shimano Deore XT Di2

2016.11.26 13:41

Deore XT / most új Di2-vel és drótnélküli funkcionalitásokkal frissítve, rendkívül pontos, azonnali váltáshoz, minden körülmények között.

FIREBOLT váltás ergonomikus pontossághoz


A Deore XT Di2 M8050 felszereltségéhez tartozik az első és hátsó SW-M8050 FIREBOLT váltókar, könnyű kezeléshez és pontos váltáshoz ergonomikus forgómozdulattal, rövid, egyszeri kattintással és erőfeszítésmentes, személyre szabható, többszörös váltási lehetőséggel. A FIREBOLT váltógomb rugalmas elhelyezést tesz lehetővé, azaz pontosan oda helyezhető, ahol a kerékpáros hüvelykujjai természetes tartásban elhelyezkednek. 


Az első váltás 25%-kal növeli az erőt a mechanikus Deore XT-hez képest, miközben a hátsó váltás továbbra is zökkenőmentes – nagy terhelés mellett is, illetve akár olyan esetben is, amikor a fogaskoszorúk besározódtak. Ez a Shadow RD+ technológiának is köszönhető, mely kiküszöböli a lánc visszapattanását, hogy a lánc a fogaskeréken maradjon minden körülmények között.


E-TUBE PROGRAM

A kerékpár Di2 váltója a Shimano E-Tube szoftver segítségével összekapcsolható számítógéppel, okostelefonnal vagy táblagéppel. „A kerékpáros tökéletesen igényeire szabhatja a Di2 váltási jellemzőit, például módosíthatja a többszörös váltás sebességét, vagy leképezheti a szinkronizált váltást. Az E-Tube automatikusan rákeres a készülékprogram-frissítésekre, azonosítja a lehetséges problémákat, és megmutatja, hogyan háríthatók el” – sorolja Ikemoto. A Di2 rendszer Bluetooth LE kapcsolaton keresztül összeköthető okostelefonnal vagy táblagéppel is, ami különösen olyankor praktikus, ha valaki terepen szeretné módosítani a beállításokat. 

 


XT Di2 ÁTTÉTEL OPCIÓK

Az XT Di2 áttétel-kompatibilitása tekintetében a áttételkonfiguráció változatosan kombinálható, így bármilyen típusú kerékpározási igény kielégíthető. Előre 1x11 vagy 2x11 választható. Hátul pedig 3 kazettaopció áll rendelkezésre: 11-40, 11-42 és 11-46.  AKKUMULÁTOR ÉLETTARTAM

„Akkumulátoraink élettartamát illetően a kanadai Brit Columbia tartományban a Victoria és Whistler között megrendezett teljes 7 napos BC – egyedülálló single track – kerékpárverseny újratöltés nélküli teljesítését céloztuk meg. A teszt eredményesen zárult” – mondja Ikemoto. „Az, hogy mennyi ideig lehet egy töltéssel haladni, az függ a váltások gyakoriságától, a kerékpározás körülményeitől, és a Di2 rendszerrel vezérelt komponensektől, úgymint FD, Fox lockout stb. Az akkumulátor állapota azonban egyszerűen leolvasható a kijelzőn.”

 

Forrás: http://bikenews.shimano-eu.com