Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Találd meg a számodra ideális nyerget az IDmatch segítségével a JóBringában!

2016.03.29 15:45

Az országban egyedülállóan, Debrecenben találkozhatsz ezzel a specifikus mérési rendszerrel, IDMATCH csak a JóBringában!

Amikor a kerékpározás már nem csak hobbi szinten érdekel, hanem sportszerűen szeretnéd űzni, akkor a teljesítmény is fontossá válik számodra és ezzel együtt persze a hosszú távú kényelem is. Ekkor okoz igazi fejtörést az, hogy melyik is a megfelelő nyereg számodra, melyik lesz egyben sportos, könnyű, de kényelmes is. Egyáltalán nem biztos, hogy egy széles és párnázott nyereg komfortos lesz hosszú távon, de az sem törvényszerű, hogy egy keskeny, keményebb nyereg nem fog beválni számodra, és kényelmetlen lesz.
A Selle Italia pontosan ezért hozta létre az IDmatch rendszert, hogy a nyereggel érintkező testrészek mérete és tulajdonsága alapján mindenki a hozzá legjobban illeszkedő nyerget választhassa ki és ne kelljen találomra több tízezer forintokat kiadni olyan nyergekre, amelyek utána aztán nem válnak be. Az IDmatch egy 5 éves kutatómunka, fejlesztés és rendszeres tesztelés a kerékpárosok egyéni, antropometriai és mozgás közbeni méréseinek eredményeként jött létre, melynek köszönhetően nem kell kompromisszumot kötnöd a teljesítmény és a kényelem között.Az IDmatch szoftvere egy teljesen új, rendkívül kifinomult nyereg-illeszkedési algoritmust használ a megfelelő kategória kiválasztásához.

 

Hogyan is segít az IDmatch megtalálni a legkényelmesebb nyerget mindenki számára? 

Az IDmatch tulajdonképpen egy négy lépésből álló, speciális eszközökkel történő több, anatómiailag fontos pont mérési folyamata, és egy összetett, szoftveres analízis kettős rendszere. Az anatómiailag fontos méretek, szögek értékei, és a szoftverbe betáplált egyéb személyes adatok megadásával az IDmatch-el meghatározható, hogy milyen típusú nyereggel tudsz a legkényelmesebben tekerni, és egyben a legjobb teljesítményt nyújtani.Első lépésként néhány általános paraméter szükséges, melyeket a Selle Italia saját erre létrehozott online szoftveres felületére kell betáplálni.

Szükséges adatok: kor, magasság, testsúly, nem, kerékpározás ágaA továbbiakban az IDmatch speciális mérőeszközével 3 anatómiailag fontos pontot mérünk meg, melyben a JóBringa szakemberei segítenek Neked.
    • Combcsont távolság

A távolságot a két nagyobbik csontgumó között az anatómiában intertrochanterikus távolságnak hívják. Ennek mérése alapvetően fontos a kerékpáros medencéjének vizsgálatához. Az IDmatch ezt egy erre kifejlesztett tolómérővel méri.
    • Comb kerület

A Selle Italia IDmatch a comb kerületét ugyanazzal a speciális mérőeszközzel méri a combon közvetlenül a farpofa alatt. A combcsont távolsághoz a Selle Italia Identity Matching System könnyedén ki tudja számítani a csípőidegi gumók távolságát, ahol a nyomáspontok kialakulnak a nyergen.

    • Medence dőlésszöge

Különleges része a Selle Italia Identity Matching Systemnek a medence szögmérő, ami a medence dőlésszögét tudja mérni minden kerékpárosnál. Mindenkinek más a medence dőlésszöge, s amint ez az adat hozzáadásra kerül az IDmatch paraméterekhez, meg tudjuk határozni, melyik nyeregtípus lehet a legkényelmesebb az adott kerékpárosnak.

Az IDmatch nem egy konkrét nyerget határoz meg végeredményként, hanem egy kategóriát, melyen belül akár további 6-12 fajta nyereg közül választhatsz. Ezek azonos típusúak, tehát ergonómiailag tökéletesen passzolnak hozzád, de természetesen a technológiai szinteknek megfelelően (acél, magnézium, karbon, monolink, gel, stb.) különböző árfekvésű termékek közül választhatsz. A kategórián belül segítünk neked kiválasztani a hozzád legjobban illeszkedő nyeregtípust.

 

A vásárlást megelőzően lehetőséged van az adott típusba tartozó nyereg kipróbálására. Az üzletben lévő Selle Italia teszt nyergek segítségével használat közben is meggyőződhetsz róla, hogy a választott nyereg megfelelő komfortot nyújt a mindennapos edzésekhez, és kimagasló teljesítményt biztosít a versenyeken. Mérés - Választás - Tesztelés - Vásárlás Az országban egyedülállóan, Debrecenben találkozhatsz ezzel a specifikus mérési rendszerrel, IDMATCH csak a JóBringában!