Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Tudj meg többet a bringázás jótékony hatásairól!

2016.04.27 15:23

Biciklizni jó! Nemcsak a testi, hanem a lelki egészségünket is támogatjuk bringázás közben. Hogy milyen formában, azt mostani cikkünkből megtudhatod!

A tekerés, mint sportolás az egyik legjobb módja egészségünk megőrzésének, fitten tartja testünket az évek múlásával is. A kerékpározás egy folyamatosan fejlődő szegmens világszerte, egészségmegőrző hatásait pedig számos kutatás is alátámasztja.

Elsősorban javul az állóképesség, erősíti a csontokat és az izomzatot. Fejlődik általa a szívműködés és a tüdőkapacitás. Csökkenti a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulásának esélyét.

Rendszeres sportolással és a napi szinten aktív életvitellel – amelyre a biciklizés tökéletes lehetőség– immunrendszerünket erősítjük, ami nagyon fontos, hiszen az immunrendszer nyújt védelmet szervezetünk számára a megbetegedésekkel, vírusokkal és fertőzésekkel szemben.

Nem csoda, hogy a kutatások is azt mutatják, akik rendszeresen kerékpároznak, hosszabb ideig élnek és a daganatok kialakulásának kockázata is alacsonyabb azoknál, akik két kereken közlekednek.

 


 

Ugye te is láttad már, hogy milyen szuper alakjuk van a bringásoknak? Ennél jobb bizonyíték nem is szükséges ahhoz, hogy belássuk, a kerékpározás formássá és izmossá teszi alakunkat, elsősorban a combokat és a vádlikat. De természetesen egész testünkre hat, így a farizom és a csípő környéki területek is fokozatosan és látványosan alakulnak át.

 

A megfelelő, erős izomzat nem csak esztétikailag fontos, hanem a fájdalommentes mozgás és a megfelelő testtartás alapfeltétele. Mivel a bringázás kihat a csigolyák és a gerinc állapotára, védelmére, így nem kell tartanod a mozgásban korlátozó fájdalmas hátsajgástól sem.

 


 

Csökkenti a stresszt!

 

Ez a 21. század, sajnos mindenki rohanós és stresszes életet él. Ahogy említettük a cikk elején a lelki egészségünket is ápoljuk a bicajozással. Egy-egy kiadós tekerés után mentálisan is felfrissülünk, hiszen a szabad levegőn a mozgás öröme és a szabadság érzése együttesen járul hozzá, hogy megszabaduljunk a mindennapok által felgyülemlett stressztől és gondoktól. Ha úgy érzed, nem bírod már tovább, az idegeid pattanásig feszültek, ülj bringára és irány a természet, tisztítsd ki tüdőd mellett a fejed is 
smiley

 


 

Óvd környezeted!

 

A pozitívumok sora itt még nem ér véget. Hogy miért tedd le a voksod a kerékpározás mellett? Néhány további okosság:

 

Nem rongálja az utakat, védi a környezetet! Gyorsabb a gyaloglásnál, így városban is jóval hamarabb eljutsz A pontból B-be. Emellett nem kell költened parkolójegyre, benzinre, és kötelező biztosításra sem, bárhol könnyedén parkolhatsz kétkerekűddel. Tekerés során energiát égetsz, nem pedig benzint!! Nem utolsó sorban csendes, így nem állsz be a környezetszennyező és zajos autósok sorába.

 


 

Kell ennél több?
wink

 

Irány a JóBringa üzlet és válogass a többféle modell és a több mint 200 bringa közül. Biztosan megtalálod a hozzád legjobban illőt! ITT találsz minket!