Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Újabb Shimano vívmány a hobbi bringásokért!

2015.02.06 11:57

Click'R. Cipő és pedál - de mire jó mindez? Kattints tovább és tudd meg hogyan lehetsz hatékonyabb!

Hogyan működik a Click’R?

Tekerés közben a lábainkkal felválta végzünk taposó mozgást, tehát alaphelyzetben csak nyomó erőt fejtünk ki a pedálra. De képzeld el, mi történik, ha nem csak nyomni, de húzni is tudod a pedált? Teljes mértékben ki tudod használni a tekerésbe fektetett energiát, így gyorsabban és messzebbre jutsz. A Shimano cipőt a pedálhoz egy patent segítségével csatlakoztathatod, így rögzül a pedálhoz a cipő. A technológia több mint tíz éve hódít a versenyzők körében, Shimano SPD néven. A Click’r technológia egy teljesen új korszak kezdetét jelenti a kerékpározásban. A Click’r-el már a hobbi bringások is kihasználhatják azokat az előnyöket, amit az SPD pedál nyújt.

Miben más és miért is olyan jó a Click’R? Rögtön mondunk neked 5 érvet is, ami mellette szól!

Először is, a Shimano Click'R viselése egyaránt kényelmes, ha állsz, jársz vagy kerékpározol. Tehát nyugodtan elindulhatsz benne túrázni bringával vagy anélkül is, mivel a cipő rugalmas, létrás kialakítású talpmerevítéssel és rezgéscsillapító EVA talpközéprésszel van ellátva, melyek ergnómikusak, fokozzák a kényelmet járás és a kerékpározás közbe.

A cipők sarokkialakítása teljesítmény-orientált. Az anatómikus, ovális fejrész kényelmessé teszi az illeszkedést talpon és nyeregben egyaránt.

Továbbá a Click'R-el  60%-al könnyebb a „belépés” mint az SPD esetében. Ezt a POP-UP, azaz önbeálló rögzítő keret teszi lehetővé. A pedál oldása pedig 62%-al könnyebben, mint a hagyományos SPD pedáloknál. Biztonságosabb be-, és kilépés, ésszerű választás minden hobbi bringásnak, mielőtt SPD-re váltana!

A Click’R pedálokon állítható a be- és kilépési rugóellenállás, így mindenki a saját tekerési stílusához, és láberősségéhez igazíthatja. Sőt, bármilyen utcai cipővel használhatod a pedált nem csak a Click'R-rel, hiszen a kialakítása keretes, ezáltal akármilyen cipőt alátámaszt. 

A cipők különböző színváltozatokban, fűzős vagy fűzős és tépőzáras kivitelben is kaphatóak.