Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Mitől jó egy kerékpáros bukósisak?

2022.08.16 09:23
Mitől jó egy kerékpáros bukósisak?

A legjobb sisakok jellmezői közé tartozik a magas szintű fejvédelem, kis tömeg és mindemellett a kényelem. A CUBE sisakok élen járnak a minőség, technológia és innováció terén is. Nézzek meg, hogy mitől lesz jó egy kerékpáros bukósisak!

NE KERÉKPÁROZZ SISAK NÉLKÜL

A legfontosabb szabály az, hogy sisak nélkül ne bringázz! Kerékpározás közben bármilyen előre nem látott helyzetbe kerülhetsz, és a balesetet nem feltétlenül te fogod okozni. Egy akár rajtunk kívülálló ok során bekövetkezett balesetben nagy eséllyel fogsz fejsérülést szenvedni. Ezért ajánlott a sisak hassnálata minden kerékpározás során, hiszen egy jó sisak használatával ezen balesetből származó sérülések minimálisra csökkenthetők.

Kerékpáros elesik

 

KIALAKÍTÁS

Biztos találkoztál már olyan sisakkal, amit ha megfogsz érzed, hogy a sisak külső borítása, a kemény polikarbonát része és a belső puha része csak össze van ragasztva. Ezeknél a sisakoknél érzed már ránézésre is, hogy gagyi hatást keltenek. Ezeket a sisakokat ne vedd meg, akkor sem ha nagyon olcsó! De hiába olcsó nem nyújt megfelelő védelmet.

Az InMold technológia az, amikor ez a két réteg nem csupán összeragasztják, hanem összeolvasztják. Az Inmold a legjobb jelenlegi gyártási technológia az ultrakönnyű, magas szilárdságú és maximális védelemmel rendelkező sisakok készítéséhez. EPS (expandable polisztirol) hab befecskendezése közvetlenül a polikarbonát héjba egyetlen műveletben történik, nyomás, hő és gőz közbenjárásával. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy speciális hőkezelési eljárással a sisak héját egybe olvasztják a belső habszerkezettel, így a fuzionált héj és hab merevebbé és stabilabbá válik. Mindemellett könnyebb, szívósabb és strapabíróbb lesz, nem bezsélve arról hogy az aerodinamikáján is javít.

A CUBE sisakok minden modellje tripla InMold szerkezetű, ami azt jelenti, hogy nemcsak felülről kap kemény héj borítást a habréteg, hanem alulról és oldalról is. Így még nagyobb biztonságot nyújt számodra.

Ne feledd, hogy míg az InMold kialakításnál a biztonságot helyezik előtérbe, addig a Hardshell sisakok kialakításában az elsődleges szempont a költséghatékonyság.

 

SZELLŐZÉS

Kerékpározás során testünk hőt termel, aminek egy részét a kerékpáros sisakokon lévő szelőző nyílások hatékonyan el tudják vezetni. Minél jobb egy sisak szellőzése, annál jobban szárazon tudja tartani a fejünket.
Saját tapasztalatból tudom azt, hogy nagyon sokat számít egy rovar háló ezeken a nyílásokon. Hidd el nagyon kellemetlen tud lenni egy bogár vagy akár méh, aki kopogtatás nélkül jön a sisak belsejébe.

CUBE sisak szellőzőnyílással

MÉRET

Ahhoz, hogy a sisak megfelelő védelmet nyújtson, megfelelő méretűt kell hordanunk. Ha túl nagy és elmozdul, akkor az nem lesz jó, ha túl kicsi akkor nem megy a fejünkre rendesen, az sem jó.
A legjobb megoldás, hogyha vásárlás előtt felpróbálod a sisakot, nálunk a JóBringában (Debrecen, Böszörményi út 153.) lehetőséged van rá, és segítünk is abban, hogy a megfelelő méretű és típusú kerékpáros sisakot válasz ki.

A CUBE sisakok nem csupán egy méretre vannak tervezve, egy méreten belül a különböző tarkó rögzítő és állító szerkezetnek köszönhetően kényelmesen a fejedre tudod igazítani az általad kiválasztott sisakot. 

CUBE sisak méretre állítható csattal

SÚLY

A hosszab kerékpáros utak alkalmával fontos a súly. Pár gramm különbség is érezhető a nap végén, ha sisakról van szó. Így érdemes a sisak tömegére is ügyet fordítani. Az a sisak amelynek tömege 200-300 gramm között van már könnyűnek mondható! A hegyi kerékpározásra tervezett sisakok esetében ez a szám nagyjából 300-400 gramm közé esik.

A jó sisak könnyű, mint egy toll

BÉLÉS

Mivel a fejünk közvetlenül a belső szivacsozással érintkezik így fontos, hogy az anyag minőségi legyen és kényelmes a fejnek. Ezen felül már a minimális elvárás az, hogy a belső szivacs réteg kivehető legyen, mosható és könnyen visszarakható is. Az sem árt, hogyha tudjuk, van lehetőség a belső szivacs pótlására, hogyha az elhazsnálódna.

A CUBE sisakok esetében mindegyik modellben könnyen kivehető a belső szivacs réteg, mosható és hamar vissza is helyezhető. 

CUBE sisak bélés

EXTRÁK

A szabványokban megállapított minimum védelmen felül számos sisakban extra védelmet is kaphatunk.

A CUBE sisakokban az alábbi extrákat találod:

 

A CUBE sisak modellek nagy részében extra MIPS réteget találsz, ami a legújabb technológia és jelenleg a legnagyobb védelmet nyújtja az agyrázkódás ellen. Erről bővebben itt olvashatsz. CUBE sisak MIPS technológiával
Számos modellben elérhető a beépített lámpa a sisak hátsó részében. Ami extra védelmet nyújt, hiszen már sötétedéskor jobban észrevehető az extra lámpa, így az autósok is hamarabb észrevesznek. CUBE sisak integrált világítással
Rovarháló, ami megvéd az illetéktelen behatolóktól. CUBE sisak rovarhálóval
SNAP Mágneses csatt, ami megkönnyíti a becsatolást és a lecsatolást is.

 

 

ÖSSZEGZÉS

Tehát akkor jó egy kerékpáros bukósisak, ha legalább InMold technológiával készült. Könnyű a sisak és kényelmesen a fejre lehet igazítani. A méret kiválasztása nagyon fontos szempont! Érdemes olyat választani, aminek a szellőzése is adott, így kényelmes lesz benne a kerékpározás. Az ezen tűli extra funkciók báármelyike csak ráadás, ami a kerékpározás közbeni védelmet erősíti.

Válassz te is egy jó kerékpáros bukósisakot és bringázz biztonságban!

Gyere el a JóBringába, ahol segítünk neked a választásban!