Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Kerékpár karbantartás Muc-Off termékekkel

2022.08.30 14:15
Kerékpár karbantartás Muc-Off termékekkel

A kerékpár karbantartás szakértője a Muc-Off! Elmondjuk hogyan őrizd meg a kerékpárod élettartamát.

Muc-Off - A kerékpár karbantartás szakértője

Te is szeretnéd, hogy a bringád minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Csupán néhány dolgora kell odafigyelned ezáltal az alkatrészek élettartamát is növeled és a bringa állapotát is megőrizheted. Nézz szét weboldalunkon, ahol számos Muc-Off termékkel találkozhatsz. 

JoBringa_Muc-Off_termekek

 

 

Kerékpár mosása

A kerékpárod érdemes akár minden használat után lemosni - persze, ha egy napfényes délután elszaladsz a kisboltba az kivétel lehet.

A mosáshoz akár a benzinkúti vagy önkiszolgáló autómosók is megoldást nyújthatnak, azonban nagyon figyelj oda, hogy magas nyomású mosóval a hazsnos zsírokat és olajokat is ki tudod mosni a kerékpár alkatrészeiből. Különösen figyelj az agyakra, csapágyakra és a teleszkópra, ezeket távolabbról vagy kisebb nyomással most csak.

Muc-Off kerékpár tisztító sampon nagyban megkönnyíti a sár és a szennyeződések eltávolítását. A makacs szennyeződésekre a Muc-off zsírtalanító lehet a megoldás, amely bármilyen ragaszkodó koszt képes eltüntetni.A lánc tisztítása

Nagyon fontos a lánc és a fogaskerekek tisztán tartása, hiszen mivel ezek olajos felületek sokkal tobb kosz és por ragad meg rajtuk. Ezeket áttörölheted akár egy ronggyal is, de sokkal hatékonyabb ha kifejezetten erre a célre készült Muc-off lánctisztítót vagy a Muc-off hajtás tisztítót használsz, ami a hátsó fogaskoszorútól a lánctányérokig minden tisztítására alkalmas.

JoBringa_Muc-Off_drivetrain_cleaner

JoBringa_chain_cleaner

 

 

Olajozott működés

Arra is figyelj oda, hogyha a láncot és a hajtást tisztítod, azok olajozását minden alkalommal pótolni kell. Erre ideális a Muc-Off bármely lánc olaja, melyek közt találsz kifejezetten száraz időre, portaszító és vizes időre víztaszító termékeket és még kerámia olajat is, ami egy tartósabb megoldást kínál.

 

JoBringa_Muc-Off_dry_lube

JoBringa_Muc-Off_wet_lube

 

 

A fékek állapota

A fékezésnél hallható zaj egyik oka az lehet, hogy szennyezett a tárcsa és a fékpofa. A hangos fékeke és a rossz fékhatás legjobb ellenszere a Muc-off tárcsafék tisztító spray.

A mosásokkor érdemes az alkatrészek állapotát is leellenőrizni. Ha nem vagy biztos a saját hozzáértésedben akkor évente legalább egyszer érdemes egy szakszervizbe elviszed és átnézeted a kerékpárod, ahol kicserélik az esetlegesen lekopott alkatrészeket is.


JoBringa_Muc-Off_Disc_Brake_cleaner

Egy kis extra védelem

Egy nagyon praktikus termék a No Puncture defektgátló folyadék. Ha unod a belső cseréket akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy defektgátló folyadék készletet vagy elhozni a szervizbe, ahol feltöltjük a belsődet. A következő defektnél már nem kell belsőt cserélni, elég ha rápumpálsz a belsőre, és ez a folyadék betömíti a lyukat. 

KÖRNYEZETBARÁT

A Muc-Off termékei biológiailag lebomlóak, a környezetre nem ártalmasok, és nem kísérleteztek állatokon az elkészítése közben!

JoBringa_Muc-Off_Project_Green

 

A Muc-Off termékeit megtalálod a JóBringában, ha bármiylen segítségre vagy tanácsra lenne szükséged keress minket bátran!