Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

KROSS Evado Hybrid kerékpár

2024.03.20 14:51
KROSS Evado Hybrid kerékpár

A 2024-es évben már senki sem kapja fel a fejét arra, hogy e-bike, hiszen lassan fél Európa ilyenekkel jár. És most mégis itt van valami a küszöbön, ami akkora, hogy még minket is hátbaver. A KROSS EVADO HYBRID 80nm-es, Bafang motoros bringájába nem kevesebb, mint 880 Wh-ás akksi került!

 

KROSS Evado Hybrid kerékpár Kross vado Hybrid kerékpár

A 880 Wh (wattóra) még annak is impozánsan kell, hogy hangozzon, akinek a watt szóról eddig csak a 60-as villanykörte jutott az eszébe. De mi is az a 880Wh? Az első e-bikeok még 400-as akksikkal érkeztek, és eco-tour fokozatú rásegítéssel már ezzel is több ügyfelünk 120-140km tudott letekerni-persze nem versenytempóban, hanem kényelmes, nézelődős sebességgel. Ez nagyjából az, amikor autóval 90-el, szabályokat betartva közlekedsz országúton, tehát egy optimális fogyasztás. Aztán jöttek sorban az 500, 625, 750-es akksik, egyre nagyobb hatótávokkal, de egyre erősebb motorokkal is, melyek azért valamivel mégiscsak többet fogyasztottak.

KROSS Evado Hybrid kerékpár váltórendszer KROSS Evado hybrid hidraulikus tárcsafékekkel

A termék még annyira új, hogy mi sem ütünk rajta, de a 750-es akksival is 200 km körül mentek átlagos használattal. És akkor most itt van a 880. De minek? Hova kell még nagyobb akkumulátor? És joggal mondhatnám, hogy semmi értelme, de sajnos nem így van. Mint köztudott, sok tudomány, de leginkább a fizika mozgatórugója az emberi lustaság. Titkon a legtöbbünk mégis arra vágyik, hogy könnyebben, gondtalanabbul, kevesebb energiabefektetéssel érjünk minden nap végére. És a 880-as akksijával a KROSS EVADO HYBRID a mi lustaságunk prémium kiszolgálója. A korlátlan energia szinonimája. Végig turbo rásegítéssel mennél? Oké, csináld, bírni fogja. Nyomnál egy extra hosszú túrát? Ritkán töltenéd, mert még egy kábelt bedugására is sajnálod az időd? :) Vagy netán lepaktálsz az ördöggel, beleraksz egy chiptuningot hogy akár 45-el menjen? Hiába fogyaszt nagy sebességnél sokat, a 880Wh sosem fogy el (na jó, egyszer elfogy azért). Mégis, egy sokkal gondtalanabb, és szabadabb e-bringázást ígér, akár kevesebb töltési lehetőség van az úton, akár nagyobb sebességgel, vagy kisebb erőkifejtéssel bringáznál.

KROSS Evado Hybrid kormány KROSS Evado Hybrid kijelző

Összességében egy elsőre felesleges túlzásnak tűnő, de lehetőségeket számba véve mégis hasznos innováció ez a Krosstól. Ja, van egy viszonylag fontos dolog, amiről nem beszéltünk. Az ára, amit szerintem már meg is fejtettél nagyjából a cikk olvasása közben, és tudva, hogy az akksi a legdrágább alkatrésze a bicikliknek, már fejben jóval túltekertünk az 1 millión. Ha te is megtetted, és ezt a bringát választod, akkor a nyári túrán nagy eséllyel a szállásra és a kajára is fog maradni bőven, hiszen ez a KROSS EVADO HYBRID bringa 950 000.-Ft-ba kerül. A Kross nem titkolt szándéka volt ezzel a modellel nagy lendülettel betörni a nagy márkák közé az e-bike piacra, és valljuk be, ennyi pénzért hasonló paraméterekkel a fasorban sem találunk. Ráadásul Magyarország domborzati viszonyait alapul véve ez a bringa maximálisan kielégíti a túrázók igényeit. Egy nagyon jó alapbringa, Suntour teleszkóppal, 9 sebességes Deore váltórendszerrel, Shimano tárcsafékekkel- teljesen rendben van, nagyobb márkák sem adnak többet-sőt...

Egyszóval, ha szeretnéd megelőzni a korod, és egy innovatív újdonságot keresel, vagy csak simán az az ember vagy, aki szereti az elérhető legújabb, legmodernebb technológiát tudni maga alatt, de még nem vettél maszkot bankrabláshoz, akkor ez a bringa sok-sok éven keresztül jó messzire elvisz, ráadásul ezen az áron remek vétel!

A Kross Evado Hybridről még több infó a JóBringában, ahol már előrendelhető áprilisi beérkezéssel!

KROSS Evado hybrid kerékpár férfi és női vázzal is elérhető