Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Markolat kisokos

2023.08.03 09:35
Markolat kisokos

Bringázásunk teljesítményét, akár hobbi, akár versenyszintről legyen is szó, nagy mértékben befolyásolják a markolatok. Nem mindegy, hogy milyen távra és útviszonyokra veszünk új markolatot, mert az egyik típus nem biztos, hogy annyira lenne képes, mint ténylegesen a kerékpár fajtához illő fajta. Minden típusnak megvan az előnye és hátránya attól függően, hogy milyen bringához vesszük. Tájékoztatónkban igyekeztünk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat róla. 

Országszerte az egyik legkedveltebb kerékpáros márka a CUBE, mely nemcsak négykerekűeket, hanem hozzájuk alkatrészeket, kiegészítőket, ruhákat és markolatokat is készít különböző felszereltséggel, mindezt úgy, hogy termékeik 80%-a újrahasznosított anyagból készülnek, és a csomagolásban elhasznált műanyagok használatát is minimálisra tudták csökkenteni. Ezzel egyidőben a minőség nem romlott, sőt! – visszajelzések és szóbeli megnyilatkozások alapján többen döntenek amellett, hogy a későbbiekben is a jobb minőséget, az újrahasznosított kiegészítőket választják. Szerencsére, a CUBE széles skáláján kicsik és nagyok is megtalálhatják a kerékpárjuknak és személyiségüknek, na meg persze a céljuknak megfelelő markolatot.

 

 cube logo

 

A CUBE NATURAL FIT COMFORT markolat háromszoros sűrűségű anyagból készült, mely elősegíti a nagy frekvenciák elnyelését. Ezt különösen szolgálja az érintkezési területen lévő Shock X anyag. Csúcsminőségű, hidegen kovácsolt alumínium bilincs található a belső végen, a külsőn pedig kormányszarv kialakítás kapott helyet, így a hozzá tartozó kiegészítőt bármikor rá lehet szerelni. Ergonómikusan kialakított felülete optimálisan simul kezünkbe, ezáltal a teljes kényelmet élvezhetjük vele. CUBE NATURAL FIT ALL TERRAIN markolat ugyanazon felszereltséggel rendelkezik, azonban rúdvége egyénileg állítható, így számos kézpozícióhoz tökéletes pozíciót nyújt. Bordázott dizájnja erőteljes és merész kisugárzást eredményez.

natural fit grips  all terrain grips

NATURAL FIT RACE markolatunk tökéletes szellőzést biztosít érintkezés közben, ráadásul két komponensű anyagának összesűrítéséből egy olyan strapabíró készítmény hoztak létre, mely a legnagyobb időjárási viszonyokban sem sérül. Folyamatos használata nem okoz nehézséget kényelem szempontjából, ugyanis felülete amilyen erős, épp annyira puha is. NATURAL FIT TOUR kiegészítő anyaga tekintetében ugyanazzal a metódussal készült, különbsége abban nyilvánul meg, hogy a rúdvég nagyobb felületi kialakítást kapott, így tenyérpárnánk komfortosabban el tud helyezkedni.

fit race grip  fit tour

A CUBE RACE SL közvetlen, légáteresztő tapintása és nagyszerű csillapítása tökéletes tapadást biztosít a kerékpárhoz. A Race SL pontosan a megfelelő kombinációval rendelkezik: könnyű és mégis elképesztően kényelmes a karcsú kialakítás ellenére. A színes alumínium bilincs pedig nem csak jól néz ki, de a rögzítést és eltávolítást is megkönnyíti. Strapabíró mountainbike markolat, mely alkalmas tovább cross-country-trail és enduró típusú kerékpárokra is.

 race sl grip

A CUBE PERFORMNACE egy kettős sűrűségű markolat, mely anatómiailag orientált, funkcionális felületei a differenciált szerkezettel optimális fogást és kényelmet biztosítanak. Aszimmetrikus kidolgozása nemcsak stílusos, de nagyban hozzájárul teljesítményünkhöz. Nem csúszik vagy nedvesedik be, időjárási körülményeknek megfelelően alkalmazkodik a környezethez és az érintéshez.

cube performance grip 

Az Acid a Cube almárákájához híven garantálja nemcsak a termékek megbízhatóságát és tartósságát, hanem a zökkenőmentes és kényelmes kerékpározás élményét is. A rendszeres teszteléseknek és az új technológiák alkalmazásának köszönhetően egy olyan magas minőségű termékek előállítására szolgáló almárka jött létre, mely nemcsak versenykerékpárosok, de városi bringások számára is magas minőséget nyújt. Kialakításuk folyamatában figyeltek arra, hogy a vevői igényeket kellően kielégítsék változatos markolatfajtáikkal, illetve, hogy minél letisztultabb, elegánsabb vagy éppen bohókásabb kivitelben is elérhető legyen.

 acid logo

Az ACID GRIPS COMFORT hármas sűrűségű anyaga natural fit technológiával készült, mely a kényelmet helyezi előtérbe. A bevált Shock X technológia könnyen elnyeli a rezgéseket, s mint ahogy előző termékeinknél, itt is a hidegen kovácsolt alumínium a választott anyag, melyből a kiváló minőségű markolatot alkották meg.

acid grip 

ACID REACT kiváló teljesítményű az intelligens ergonómiának köszönhetően, melyek a légáteresztést segítik elő. Az intelligens felületkialakítás a Natural Fit koncepció által jöhetett létre, mely a tökéletes illeszkedést, ezáltal a kényelmet biztosítja. Az alatta lévő Traction Lines extra tapadást biztosít az ujjaid számára és meggátolja a nedvesség kialakulását.

 acid grip

A NATURAL FIT GRIPS KIDS külső átmérője ergonomikus kialakítású, hogy tökéletesen illeszkedjen a gyerekek kezéhez. A belső átmérőjű nyílások könnyen ráhelyezhetők a 19 mm-es kormányra. Kisebb méretű markolat külső átmérője ergonomikusan a gyerekek kezéhez van igazítva. Belső átmérője 22,2 mm, a kormányra illeszkedik, felületi mintája bordák meglétével biztosítja a szabad légáramlást. Emellett, különböző méretben és színben is lehet választani belőlük üzletünkben, többek között a speciális ujjhornyokkal ellátott markolatot, mely tökéletes tartást biztosítanak.

acid kids gripacid kids grip acid kids grip

A LONGUS kifejezetten kerékpáros kiegészítőkre szakosodott. A szlovák márka egyre népszerűbb, a bővülő európai piacon gyorsan elterjedt forgalmazásuk, elsősorban a kiváló minőség-ár aránynak köszönhetően. Kínálatukban megtalálhatók apró alkatrészek, mint a fékbetétek vagy a küllők, minőségi kiegészítők, például sárvédő, kormány, kormányszár, pedál vagy nyereg, illetve a biztonságos közlekedés kellékei, azaz sisak, kesztyű, szemüveg és világítás. Lényegében a kerékpározás összes kelléke fellelhető a szlovák márka palettáján, vásárlóbarát árakon, megbízható minőségben. Nincs ez másképp a markolatok terén sem.

 

LUNGUS FLOU markolatunk az egyszerűséget képviseli. Fekete színe minden kerékpárhoz tökéletesen illik, egyszerű kialakítása csúszásgátló anyagból készült, a szellőzést kifejezetten jól vezeti, így nedvesség kialakulására sem kell számítani.

longus grip 

Az RFR az Acidhoz hasonlóan szintén a Cube egy almárkája, mely ugyanolyan intenzitással és lelkesedéssel törekszik a minőségi termékek előállítására, mint testvérmárkája. A klasszikus, időtlen dizájn tervezete során igényesen figyeltek a részletekre mind pedálok, mind egyéb készítmények alkalmával, az így eredményezett választékuk pedig széles körben elterjedt a már korábban vásárolt és potenciális vásárlók körében is. Termékeiket, különösen a markolatokatrfr logo

Az RFR strapabíró PRO HPA mountain bike markolatai kettős sűrűségű anyagból készülnek, hogy mindenkor kényelmet és teljes irányítást biztosítsanak. Stílusos megjelenésük és funkciójuk a matt eloxált, egycsavaros alumínium bilincseknek köszönhető, amely szilárdan a helyén tartja a markolatokat, ezáltal nem tudnak elmozdulni. Kényelmi faktora magas szinten van, így biztosan nem kell tartani attól, hogy erős nyomást vagy szúrós érzetet fog kelteni tekerés közben. HPP típusú markolata letisztultabb felületi réteget kapott, annak érdekében, ha valaki esetleg nem szeretné kifejezetten a bordásabb kialakításokat.

 rfr grip

RFR CMPT FOAM habszivacs markolat ultrakönnyű, rezgéscsillapító anyagból készült, amely különösen alkalmas MTB-ken való használatra. Puha borítása csúszásgátló anyagból készült, hogy minden helyzetben a legmegfelelőbb tartást biztosítsa.

 foam

PRO ERGONOMIC RACE markolat két komponensű anyagból készült, mely egyszerre járul hozzá a fix tartáshoz és a nedvesség megakadályozásához. Erősített polipropilén összetevőjének köszönhetően a hőváltozásokat jól viseli, keményített külső borítása pedig egyszerűen áll ellen a különféle rezgéseknek. Kifejezetten alkalmas nehezebb, terep utakra, főleg, ha azt szeretnénk, hogy biztonságot és kényelmet is érezzünk a rázós utakon.

pro grip 

PRO LOCK ON RACE pedig nevéhez hűen az egyszerűbb, gyorsabb le és felrakást segíti könnyen kezelhető zárrészével. Előző terméktől eltérően pedig kevésbé bordázott a külseje, azonban egysíkban elhelyezkedő mintázata, mint minden típusnál, jelentőséggel bír. Jelen esetben a letisztultabb, személyenként eltérő, kényelmes kivitelezést segíti.

 pro grip

PRO ERGONOMIC DUAL DENSITY kétkomponensű anyagának köszönhetően a strapabírást, ergonómikus kialakítása pedig a kényelemet szolgálja. Alumínium kormányzára a feszes tartásért, szárvége a tenyérhez való megfelelő illeszkedésért készült. Tartós és erős anyaga kifejezetten jól bírja az időjárási viszontagságokat, vízálló rétege pedig meggátolja a nedvesség kialakulásának legkisebb mértékét is. pro grip

PRO SILICONE XC és LOCK ON típusú markolat erősített szilikonnak köszönhetően igen nehezen kopik, továbbá az egyszerű kialakításuk érdekében megtartották a letisztult külsőt, mely mindkettő esetében csúszásgátlóval felszerelt. Különbségük a kormányvégben keresendő, míg előbbit szimplán felhelyezzük egyszerű csúsztatással, addig a másik felhelyezését és főként egyhelyben tartását elősegíti a zár része. LOCK ON típusból sport kivitelezés is megtalálható, melynek fő tulajdonsága a bordázott felület, mely segít a légáramlás biztosításában és az elmozdulás visszaszorításában.

 

 pro silicone               pro lock on

A SPYRAL termékei kiemelkedő minőségnek örvendenek, ezt is bizonyítják a folyamatos fejlesztések és új termékek piacra dobása. Országszerte közkedvelt márka, mely minden érdeklődési körben helyt áll és előszeretettel is választják verseny és/vagy hobbi bringások is egyaránt. ERGOLOCK markolata például ezt a jó hírnevet népszerűsíti. Bordázott felülete kifejezetten a mountain bike szerelmeseinek kedvez, komfort stílusú kialakítása pedig pontosan követi tenyerünk vonalát. Sport kivitelezése a hagyományos típushoz hasonlóan csúszásgátló külsővel és komfort kialakítással készült, egyedül a bordázott felülete tér el, mert a kivágások valamennyivel kisebbek.

 

A BASIC LOCK fajta könnyen és kevés erőkifejtéssel helyezhető fel a kormányra anélkül, hogy manuálisan formázni kellene a megfelelő illeszkedés eléréséhez. Csúszásgátló anyagból és erősített műanyagból készült, melyet a tartósság jegyében fejlesztettek tökéletesre.

spyral basic                               spyral loock 

BASIC markolatainak több típusai is megtalálható, például a BASIC COMFORT vagy a HEX LIGHT, vagy éppen a városi kivitel. Mindezen termékek ugyanolyan strapabíró és tartós anyagból készültek, kialakításukban súlyuk és színük az, mely eltérő lehet.

Kiemelten fontos a megfelelő markolat kiválasztása, hiszen annak függvényében is változik a teljesítményünk és a biztonságérzetünk is.