Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Pedál-összesítő - mikor, hol és melyiket?

2023.07.08 10:52
Pedál-összesítő - mikor, hol és melyiket?

 

Milyen pedált vegyek? Milyen pedált használjak városban, terepen, a hegyekben? Milyen méretek érhetők el? Hogyan találjam meg a megfelelő pedált, ami színben és minőségben is illik a bicajomhoz? 

Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszolni részletes termékleírásunk alkalmával, mely külön a pedálokat és azok jellegzetességeit fejti ki, ügyelve arra, hogy a meglévő és jövendőbeli vásárlóink is igényeiknek megfelelően tudjanak válogatni.

 

Az ACID a CUBE almárákájához híven garantálja nemcsak a termékek megbízhatóságát és tartósságát, hanem a zökkenőmentes és kényelmes kerékpározás élményét is. A rendszeres teszteléseknek és az új technológiák alkalmazásának köszönhetően egy olyan magas minőségű termékek előállítására szolgáló almárka jött létre, mely nemcsak versenykerékpárosok, de városi bringások számára is magas minőséget nyújt. Kialakításuk folyamatában figyeltek arra, hogy a vevői igényeket kellően kielégítsék változatos pedálfajtáikkal, illetve, hogy minél letisztultabb, elegánsabb vagy éppen bohókásabb kivitelben is elérhető legyen.

 acid logó

Az ACID Flat C3-ZP pedál anyaga magas minőségű, erősített műanyag, melynek felülete csúszásgátlóval lett kialakítva, így csökkenti és megelőzi a nedves, párás időben azt, hogy a cipőnk esetlegesen lecsússzon a pedálokról. Emellett a felszerelt golyós csapágyak a könnyebb, kényelmesebb tekerést, az oldalukra helyezett fényvisszaverők pedig a védelmet is biztosítják, nem is beszélve a könnyed súlyáról. Tökéletes választás azoknak, akik a hosszútávú bringázások szerelmesei, ugyanakkor szeretnének költségvetésen belül maradni.

ACID c3-zp pedál 

ACID Flat A2-IB, a terepkerékpárosok álompedálja. Nagy felületi kialakítása tökéletesen, nagyobb felületen illeszkedik a cipő talpfelületéhez, ráadásul cserélhető csúszásgátló elemekkel lett felszerelve, mely ideális a hosszú, erdős útszakaszok lebonyolítására, ahol képes megbirkózni a veszélyes, sziklás, nedves vagy akár saras útviszonyokkal is. A jobb kanyartávolság érdekében a pedál széleit lesarkították, mely így jobban hozzájárul az aerodinamikához és a dizájn teljességéhez is. Ipari csapágya elősegíti a kényelmes és biztonságos tekerést, hosszantartó alumínium anyaga és könnyű súlya pedig biztosítja a használat rendszerességét és folytonosságát.

ACID A2-IB Pedál

Az ACID Flat C1-IB gyakorlatilag az A2-IB testvére. Hasonlóan hosszú terep utakra lett tervezve, kialakításban ezt mutatják a lesarkított oldalak, melyek elősegítik az aerodinamikát, illetve a nagy tapadási felület, melyre szintén cserélhető csúszásgátló szegecseket – másnéven „pin”-ket – szereltek fel. Anyag szempontjából erősített műanyag kapott nagyobb teret a tervezés során, hogy ne érezzük túl nehéznek a tekerést. Ez utóbbihoz hozzájárul még a csapágy kialakítása – az ipari csapágy a légiesebb, az egyszerűbb és a komfortosabb hajtás mestere.

ACID Flat C1-IB pedál 

Az RFR az Acidhoz hasonlóan szintén a Cube egy almárkája, mely ugyanolyan intenzitással és lelkesedéssel törekszik a minőségi termékek előállítására, mint testvérmárkája. A klasszikus, időtlen dizájn tervezete során igényesen figyeltek a részletekre mind pedálok, mind egyéb készítmények alkalmával, az így eredményezett választékuk pedig széles körben elterjedt a már korábban vásárolt és potenciális vásárlók körében is. Termékeiket, különösen a pedálokat, egyszerű felszerelni és használni, a megfelelő fajta kiválasztása viszont fejtörést okozhat,  ugyanis minden útviszonyhoz, kerékpárfajtához és vásárlóhoz is találhatunk több kivitelezésű pedált, mely ezen szempontok alapján tükrözi a minőséget, a fejlesztésekre való törekvést és a lelkiismeretes gyártási folyamatot is.

rfr logó  

RFR Flat Race súlya, könnyített alumínium anyaga és ipari, krómozott acél csapágya lehetővé teszi a kényelmes kerékpározást, a zökkenőmentes tekerés hatását. Széles felületén megtalálhatók a cserélhető csúszásgátló szegecsek, valamint négy fényvisszaverőnek is alakítottak ki helyet, mely a termékhez tartozik. Ezen pedálfajta alkalmas többek között a városi, trekking és terep utakra is, a hegységek kedvelői szintén nyugodt szívvel választhatják a fajtát, ugyanis a csapágya nagy terhelésekre lett kifejlesztve.

RFR Flat race pedál

Az RFR Flat Race 2.0 elődjétől eggyel újabb verzió, mely főként a súlyban szembetűnő. Könnyebb „ősénél” több, mint 100 grammal, bár anyaguk megegyezik. Kialakításában jelen vannak a csúszásgátlást elősegítő szegecsek, továbbá széles felületéhez keskenyebb vastagság is társul. Városi kerékpározásokhoz kitűnő választás, de a trekking bringák kedvelői is pozitívan állhatnak a pedálfajtához erősített, ipari csapágya miatt.

RFR Flat race 2.0

Az RFR Flat SLT 2.0 egy olyan különleges pedál, mely CNC-technológiával lett kifejlesztve. Ez egy olyan gyártási folyamat, mely során egy szoftver leköveti és megszabja a szerszámok és gépek mozgását, ezzel kiszűrve a helytelen vagy rosszul legyártott pedálokat. Első látásra „vadnak” tűnhet a dizájn, néhol élesnek vagy éppen durvának hat, ám ez mind szerepet játszik az alkalmazásában. Nagy felülete csúszásgátló szegecsekkel van felszerelve, ugyanakkor az alumínium anyaga is önmagában gátolja a cipő instabilitását, ahogy a korábbi fajták is. Ipari csapágyát nemcsak a dizájnhoz igazították, de alkalmazásához is: a hegyi túrák kedvelői nem fognak hibát találni nagyobb terhelés alatt sem, használata, minősége hosszantartó, szervízigénye alacsony.

RFR Flat SLT 2.0 pedál

RFR Flat CMPT 400 grammos alumínium anyaga lehetővé teszi a könnyebb tekerés érzetét, golyós csapágya pedig magát a tekerés folyamatát. A felületre szerelt csúszásgátló szegecsek cserélhetők, így nem kell tartani attól, hogy a későbbiekben nem fogják azt a minőséget nyújtani. Oldalára felszerelhető fényvisszaverőknek alakítottak ki helyet, melyek a termék részét képezik. Ideális városi és trekking útvonalak megtételéhez.

RFR Flat CMPT pedál

Az RFR Comfort CMPT, társaival ellentétben, nem kizárólag a szegecsekkel tudja biztosítani a csúszásgátlást, hanem ezek megléte nélkül, egy erre kifejlesztett erősített gumibetéttel, mely hosszú és rendszeres használat során sem kopik el. Két-két szélében beépített fényvisszaverők kaptak helyet, és igaz, kisebb felülete kevesebb helyen biztosítja a tapadást, ugyanakkkor a városi bringások kedvelt pedálja lehet, mert golyós csapágya aszfaltos az utakon gördülékeny hajtást eredményez. Az RFR Comfort HQP és a Comfort Race gyakorlatilag ugyanilyen felszereltséggel és előnyökkel bír – utóbbi strapabíróbb az említetteknél. Továbbá már csak azért is érdemes ennél a pedálnál maradni, mert iskolába, munkába járáshoz maximális eredményt nyújt, kényelmes és könnyű is a hétköznapi használat alkalmával.

RFR comfort CMPT pedál

RFR Flat Urban HPA városi használat mellett kiválóan alkalmas kisebb, komolyabb túrák alkalmával is, ha városon belül, esetleg terepen szeretnénk alkalmazni a pedálokat. Jellegzetessége, hogy erősített műanyagból készült és csúszásgátló betétekkel lett ellátva a pedál felülete, emellett megtalálhatjuk rajta a csúszásgátló szegecseket.  

RFR Flat urban hpa pedál

Típus

Csapágy

Csúszásgátló csapok

Pedál anyaga

Ajánlott út

Ár

Acid Flat C3-ZP pedál

ACID Flat C3-ZP

Golyós

Van

Nem cserélhető

Erősített műanyag

Hosszú táv, város és terepre

9990 Ft

RFR Flat Comfort CMPT és RFR Comfort HQP // Comfort Race pedál

RFR Flat Comfort CMPT és RFR Comfort HQP // Comfort Race

Golyós

Nincs

Csúszásgátló gumibetét

Aluminium

Városi, trekking utakra, rövidebb távokra

9990 Ft

RFR Flat Race pedál

RFR Flat Race

Ipari

Van

Cserélhető

Aluminium

Hosszútáv, városi, trekking

16.990 Ft

RFR Flat CMPT pedál

RFR Flat CMPT

Golyós

Van

Cserélhető

Aluminium

Városi, trekking utakra

16.990 Ft

ACID Flat C1IB pedál

ACID Flat C1-IB

Ipari

Van

Cserélhető

Erősített műanyag

Hosszútáv, erdős, terepre

18.990 Ft

RFR flat urban hpa pedál

RFR Flat Urban HPA

Golyós

Van

cserélhető

+ csúszásgátló gumibetét

Erősített műanyag

Városi, rövidebb trekking utakra

19.990 Ft

RFR flat race 2.0 pedál

RFR Flat Race 2.0

Ipari

Van

Cserélhető

Aluminium

Hegyi túrák esetén, terepre

20.990 Ft

RFR Flat SLT 2.0 pedál

RFR Flat SLT 2.0

Ipari

Van

Cserélhető

Aluminium

Hegyi túrák, hosszabb távokra

21.990 Ft

ACID Flat A2-IB pedál

ACID Flat A2-IB

Ipari

Van

Cserélhető

Aluminium

Hosszú táv, erdős, terep útra

31.990 Ft

* Az árak a cikk írásakor 2023. júliusában érvényesek. Az aktuális fogyasztói árakról tájékozódj a weboldal termék oldalánál.

Összességében elmondható mind az ACID-ról, mind az RFR-ről, hogy nemcsak értik a dolgukat – ami a gyártást illeti –, hanem el is akarják érni, hogy olyan megfelelő minőségű és felszereltségű pedálokat, termékeket állítsanak elő, melyek a változatos és mindennapi helyzetnek megfelelően tudjanak funkcionálni, zökkenőmentesen vegyék a felmerülő akadályokat, illetve teljesítsék a vevők magas igényét. A színvonalas gyártás és hosszú teszteléseknek köszönhetően az elvárásoknak könnyen meg tudnak felelni, mely azért is fontos, mert saját nevükön kívül a CUBE-ot is képviselik, így a felelősség a fő céget is érinti. Szerencsére, évtizedek óta töretlen sikernek örvend mindkét almárka alapos munkájuknak köszönhetően, s ezt az elkövetkezendő években is garantálni tervezik.