Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Speedboxok a JóBringában!

2023.07.24 15:30
Speedboxok a JóBringában!

Megérkezett! – Bosch SpeedBox Chiptuning

 

A Bosch motorokkal ellátott eBike-ba szerelhető SpeedBox Chiptuninggal innentől kezdve nem kell megragadnod a maximum 25 km/h-s sebességnél! Szabadon élvezheted az elektromos bringád maximális erejét. A mindössze néhány perc alatt beszerelhető kiegészítő gyökerestül meg tudja változtatni a kerékpározás iránt érzett szereteted, egyenesen a fellegekbe fog repíten.

 

Hadd mutassuk be, mivel is jár egy chiptuning beszerelése az eBike-odra nézve.

A SpeedBox lehetővé teszi a sebességkorlát módosítását, így az átlag 22 km/h-s gyorsaság helyett 50 km/h-val is tudsz menni. Ha meghaladtad a 22 km/h-t, a kijelzőn megjelenő szám utolsó két egysége mutatja a valós sebességed mértékét. Például, ha 22.3 km/h-val tekersz, az egyenlő lesz 23 km/h-val; ha pedig 23.1 km/h-val mész, 31 khm/h-nak fog megfelelni. Mindez függ attól is, hogy éppen melyik SpeedBox terméket választod, illetve, hogy melyik illik a bringádba. Ugyanis, a legtöbb fajta (3.0 vagy 1.0) a fent említett elven működik. A SpeedBox 2.0 azonban gyakorlatilag eltörli az eBike sebességkorlátját és helyette „korlátlan” gyorsaságot biztosít, akár 60 km/h feletti értékkel is tekerhetsz vele, továbbá a kijelzőn a tényleges sebességértéket fogod látni, nem pedig a számsor utolsó két egységéből kell következtetned.

 

Ahhoz, hogy aktiváljuk a SpeedBox Chiptuningot az eBikeban, (ha kiox 300 kijelzőnk van) be kell lépni a menübe a beszerelést követő első bekapcsolásnál. Ezt követően a WALK Assist módon keresztül tudod aktiválni, amit az eBike vezérlőegységén találhatsz meg. Ha jelzi a 9.9 km/h-t, akkor tudod, hogy a chiptuning aktiválva van. Kikapcsoláshoz szintén a WALK Assist módot kell röviden nyomni, ezután 2,5 km/h-t fog mutatni a kijelző, a sebességkorlát pedig 25 km/h-ra fog visszaállni. Másik aktiválási mód Purion kijelzőkön lehetséges, a - + - + gombok megnyomásával ki- és bekapcsolni tudjuk a tuning rendszert. Amikor pedig ez megtörtént, akkor úgy használhatod az eBike-od, mint beszerelést megelőzően. Természetesen, a chiptuning rendszert bármikor ki- és be lehet indítani.

 

A SpeedBox Chiptuningot olyan eBike-okra is tervezték melyeken eredetileg nincs WALK Assist mód. Ez esetben pedig úgy tudjuk aktiválni, hogy kétszer váltunk két Assist módon keresztül.

 

A „countdown”, vagy visszaszámláló, töltés közben rejtve megy végbe, ezáltal, ha az eBike-ot csatlakoztatott akkumulátorral töltöd, akkor a következő instrukciókat figyelmen kívül hagyhatod. Viszont, ha az akkumulátort szükséges eltávolítani ahhoz, hogy töltsd, akkor meg kell várnod, hogy a SpeedBox végrehajtsa a countdown folyamatot a használat után. Amikor megállítod az eBike-ot, a visszaszámlálást a növekvő menetidő fogja jelezni. Amint befejeződött a countdown folyamat, a menetidő megáll és a kijelzőn mutatni fogja a ténylegesen megtett út hosszát. A countdown folyamatot az eBike kikapcsolásával vagy elindulásával lehet megszakítani, azonban ezt mindenképpen meg kell várni, illetve rendszeresen lefuttatni, hogy megelőzzük az esetleges rendszerhibákat.

 

Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy próbára teszed ezt a kiváló kiegészítőt, akkor aktiválás előtt menj legalább 1 km-t az eBike-kal, hogy a rendszer problémamentesen tudjon csatlakozni a kerékpárhoz.

 

 

A teljes SpeedBox élményhez pedig javasolt bluetooth-szal ellátott példányt venni, melynek segítségével csatlakozhatunk a telefonunkon lévő SpeedBox applikációra, mely olyan értékeket mutat meg nekünk, mint például az akkumulátor töltöttségi állapota, a meglévő és korábbi kerékpárok és a megtett utak adatai, emellett lock-olhatjuk a motort is és a hozzátartozó diagnosztikát is megnézhetjük. Természetesen, lehet használni applikáció nélkül is azokat a fajtákat, melyekben eleve bluetooth rendszer lett beépítve, azonban érdemes letölteni az appot is, hogy minél pontosabban és biztonságosan tudjuk használni az eBike-ot a meglévő adatok alapján.

 

Az eBike-od tökéletes kiegészítője lehet a SpeedBox Chiptuning, ugyanis a motor mellé való elhelyezése gyakorlatilag láthatatlanná teszi a kiegészítőt, nem lógnak ki kábelek vagy tartozékok, mert a motort védő tok a chiptuningot is eltakarja. Emellett biztosítja neked a problémamentes hajtást, növeli a menetidőt és a száguldás élményét is fokozza.

 

A SpeedBox Chiptuning típusától függően kompatibilis többek között eBike System 2-vel és Smart System-mel ellátott eBike-okba. A JóBringa oldalán kapható Chiptuningok kizárólag Bosch motorokkal felszerelt eBike-okba szerelhetők be, külön kérésre más típusú eBike motorba is tudunk rendelni.