Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

ELITE vs. TACX görgők csatája – melyik lesz számodra az ideális?

2018.10.18 11:45
ELITE vs. TACX görgők csatája – melyik lesz számodra az ideális?

Legutóbb az ELITE edzőgörgőkkel kapcsolatban LINKE CSERE szó esett arról, hogy miért is nagyon hasznos egy görgő használata, hogyan is működnek és milyen főbb típusokat különböztetünk meg. Most, hogy még több ködösséget eloszlassunk a témában, az általunk forgalmazott két nagy márkát, az olasz ELITE és a holland TACX egy-egy legnépszerűbb darabját hasonlítottuk össze, hogy egy kis segítséget nyújtsunk a görgők világában való eligazodáshoz.

SZABADGÖRGŐK

A szabadgörgők világa különleges, hiszen rögzítés nélkül, szabadon tekerhetünk, egy helyben. Míg az egyensúlyunkkal nem kell törődnünk a mágnesfékes vagy interaktív görgők esetében, addig egy szabadgörgő használata megkíván egy kis gyakorlást, de amint ráéreztünk az egyensúlyunk megtartására, egészen újszerű élményt élhetünk át.

 


TACX Galaxia szabad ezdőgörgője speciális, szabadalmaztatott SWING technológiának köszönhetően engedi előre és hátulra is mozogni kis mértékben a görgőt, ami kiálláskor vagy sprinteléskor elnyeli a fellépő feles energiát, ezzel nyújt stabilabb használatot, hisz az az energia képes akár kilökni a bringát a görgőből.

 

26-tól 29-es kerékméretig minden kerékpárral használható, 100-110 cm hosszúra nyitható kerékpártól fügően. Összecsukva csupán 80 cm helyet foglal el, és valamivel több mint 8 kg a súlya.

 

 

 


 

A hollandok szabadgörgőjével szemben az olasz ELITE Arion mindösszesen 7 kg súlyával az egyik legkönnyebb szabadgörgő a piacon. A görgő ultra erős, üvegszálas polyamid anyagból készült. Az Arion kompatibilis a Misuri szenzorral, így a My E-traning applikációval egyszerűen virtuális görgővé alakítható.

 

A kerékpárra fel és kiszállást a beépített kilépő segíti, egyetlen mozdulattal összecsukható, így kis helyen is könnyedén tárolható. A görgő 944mm és 1124mm tengelytávú kerékpárokkal használható.

 

 

MÁGNESFÉKES GÖRGŐK

Az alap, belépőkategóriás görgőket a mágnesgörgők között találunk, amik nem csak alapfelhasználásra lettek szánva, hiszen számtalan profi klasszikus mágnesfékes edzőgörgőkkel melegít be versenyek előtt.

TACX Boostera mágnesfékes görgők új generációjának tagja, kiváló edzési lehetőségeket nyújt, ideális választás lehet kezdő görgősöknek, hobbibringásoknak is. A Booster egyszerűen összeszerelhető, ugyanakkor különösen biztonságos, mert a bringás az integrált fék miatt nem kerül kontaktusba a forró lendkerékkel. A biztonság érdekében a teljes fékezőegység beburkolásra került. A zárt burkolatnak köszönhetően rendkívül halk is egyben. A nagyobb stabilitás és vízszintes használat érdekében első keréktámaszt is találsz a csomagban, az ellenállást pedig kényelmesen, kormányról vezérelheted.

 


 

 

Az ELITE Novo Force mágnesfékes technológiájú görgője 8 fokozatban állítható ellenállást biztosít, melyet kényelmesen, kormányról tudunk vezérelni. Könnyedén virtuális görgővé alakítható, hiszen kompatibilis az ELITE Misuro szenzorával. Könnyed és gyors használatot tesz lehetővé az egy mozdulattal való ki- és Fast Fixing rögzítési rendszer. 24es kerékmérettől 29-ig minden típusú kerékpárral kompatibilis. Az Elastogel használatának köszönhetően a görgő nagyon csendes, és rendkívül jó tapadást biztosít. Egyszerűen összecsukható és kis helyen tárolható.

 


 

INTERAKTÍV GÖRGŐK

Az interaktív, smart vagy okos görgők világa egészen lenyűgöző. Ha lehet azt mondani, ezek azok a sporteszközök, amelyek a leginkább képesek visszaadni a szabadban tekerés élményét. Ehhez egyrészt a görgők járulnak hozzá, másrészt a szoftverek, melyek a görgőkkel együtt használhatóak TV-n, számítógépen futtatva. Tekerhetünk akár csapatban, a barátainkkal, olyan pályákon ahol a profik versenyeznek. A szoftver a görgőkkel együtt működve még a szélárnyék érzetét is képes bizonyos szinten visszaadni.


A TACX csúcsgörgője ma egyértelműen a NEO Smart.A világ első Direct Drive trénere, ahol a meghajtás és a motorfék egy tengelyen, áttétel nélkül kapcsolódik egymáshoz. Ugyanakkor a maga 2200 Watt teljesítményével a világ egyik legerősebb görgője is egyben.

 

A görgő a hátsó kerék helyére kerül, ezért használatához egy a hajtásunkkal kompatibilis lánckeréksort kell vásárolni. Minden 10-11 fokozatú Shimano és Sram sorral kompatibilis és több Campagnoloval is.

 

Országúton és MTB körülmények között is versenyezhetünk 3D ellenfelekkel. A TTS4 szoftverben virtuális valóság, film, GPS, Google Earth, ergotréner és multiplayer edzések közül válogathatsz. 25%-os emelkedőt és -5%-os leejtőt képes szimulálni,

 

 


A TACX után úgy tűnhet, az a csúcs és nincs tovább, viszont az ELITE-nél a Drivo II megalkotásával olyan csúcskategóriás edzőgörgőt alkottak meg, mely minden tekintetben képes felvenni a versenyt a NEO-val.  A görgőhöz tartozó szoftver kompatibilis iOS, Android, Mac és Windows platformokkal is, speciális pedálelemző funkciójának hála 24 ponton figyeli a teljes pedálozást, így alkotva arról tökéletes képes.

 

A Drivo II szintén hátsó kerék helyére megy, kompatibilis mind országúti mind MTB felhasználásban. Különlegessége az integrált, innovatív teljesítménymérő, mely 0,5% pontossággal képes mérni a felhasználó munkáját. Nincs több hibás adat, téves eredmények. A teljesítménymérés szinte tökéletes. Ennek a pontosságnak köszönhetően az egyik legjobb otthoni edzőtárs, ami jelenleg a piacon elérhető.

 

Ami nem csak a fent említett 6 görgő, de a márkák összes többi ezdőgörgőjének esetében elmondható, hogy roppant profi termékekről van szó, amelyeket ha gondosan választunk ki, hosszú évekig kiváló társunk lehet a beltéri edzésünk során, akár profi szinten kerékpározunk, akár hobbibringásnak valljuk magunkat. A választásban pedig bármikor készségesen segítséget nyújtunk!

 

Nézz szét görgőkínálatunkban, KATTINTS IDE!