Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

Túratippek a JóBringától - Zeleméri templomrom

2015.05.15 11:16

Szívesen túráznál, de nem tudod hogyan kezdj bele, merre menj, mire kell figyelned és mit vigyél magaddal? Mi segítünk Neked felkészülni a hétvégi családi vagy baráti túrákra, sőt, konkrét útvonalakat is bemutatunk!

A kerékpározás nyújtotta szimpla szabadságérzethez semmi sem fogható, ezt az érzést leginkább a természetben való túrázás alkalmával lehet igazán átérezni, de nem mindegy, hogyan vágunk neki!

 

Amire mindenképp szükséged lesz:

 

Egyrészt gondoskodnod kell magadról, és gondoskodnod kell a kerékpárodról is. Így kellő mennyiségű folyadékra, ételre mindenképp szükséged lesz. A testi épséged érdekében mindig használj bukósisakot! Hasznos lehet az apróbb balesetekre is felkészülni, amit egy váratlan esés okozhat, így sebtisztító, tapasz, bogárcsípés elleni kenőcs jól jöhet. A kerékpárod is érheti sérülés, terepen, erdőben nagyon könnyen kaphatsz defektet, így a tartalék belő, a cseréhez szükséges gumileszedő és pumpa alap felszereltség. Ezek mellett persze hasznos lehet egy kisebb szerszámkészlet. Természetesen a kerékpár legyen KRESZ kompatibilis, ha városon kívül közlekedsz, láthatósági mellény is szükséges lehet!

 


 

ZELEMÉRI TEMPLOMROM - Könnyed túra a család minden tagjának

 

 

A túra nagy részét kiépített, jó minőségű kerékpárúton tudjuk megtenni, Józsa irányába, majd a kevésbé forgalmas józsai utcákon haladva juthatunk el Józsa széléig. Onnan a romig föld úton vezet az út. A vasúti sín mentén futó úton egészen Zelemér megállóhelyig kell tekernünk, amivel közvetlen szemben már meg is találtuk a romokat. A templomrom tövében kiváló lehetőségünk nyílik egy kiadós piknikre, és pihenésre.