Keress telefonon:
+36204571585
+36202552750
vagy nézz szét itt: GYIK
Írj nekünk! → info@jobringa.hu

Blog

VÉGRE EGY HELY, AHOL VÉGRE IGAZÁN JÓ MINŐSÉGŰ BRINGÁKAT TALÁLSZ!

2016.04.21 15:29

Eleged van a jól kinéző, de gagyi alkatrészekből álló bringákból? Szeretnél egy olyan bringát, amivel kényelmesen és gyorsan tudsz haladni?  ITT talász minket!

Mert az ördög a részletekben rejlik!

 

 Eláruljuk mire figyelj oda, hogy a vásárlás végén Te is egy jó bringát tolhass ki egy jó üzletből, és felismerd azokat a helyeket, ahol gagyi minőséget próbálnak rád sózni - nem is olcsón ... A helyzet évről évre egyre rosszabb… Tele van minden üzlet gagyi, de jónak mondott bringákkal. Mindenhol ömlik a csapból az olcsó tömegbicikli. De tényleg mindenkinek ez kell?

 


 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!

 

A JóBringában minden nap olyan ügyfelekkel találkozunk, akik normális, jó minőségű kerékpárt szeretnének, ami nem boltba járni kell, hanem igazi bringás élmények gyűjtéséhez. És ez az, amiben a JóBringa a legjobb! Jó minőségű bringákat kínálunk megfizethető áron.

 

Nekem mindig az az érzésem a bringaboltokkal kapcsolatban, mint a pizzériákkal: Mindenki azzal nyomul, hogy nála olcsó a pizza. Hogy 1200 Ft-ból már 2 db sonkás-sajtost kapsz. De hol kapok végre FINOM pizzát? Hol kapok végre olyan pizzát, amihez nem a TESCO-ban vették meg az aznap lejáró akciós sonkát? Hol kapok olyan pizzát, ahol odafigyelnek arra is, hogy a konyhában megfelelő higiénia legyen? Ha Te nem a legolcsóbb pizzát ennéd meg, hanem inkább kicsivel többért végre egy finomat fogyasztanál el, akkor mindenképp olvasd végig a cikkünket. Ha a legolcsóbb érdekel mindenképp, akkor elnézésed kérem, hogy raboltam az idődet.

 

Mennyibe fog kerülni?

 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!

Egy átlagos felhasználó Magyarországon 7 évente vásárol új kerékpárt, ezért normális jelenség hogy az árat mindenki az akkori szintre lövi be. Ezért azt tanácsoljuk, bármilyen szám is körvonalazódott a fejedben, szorozd meg 30%-al
smiley! De akármennyi is jön ki egy biztos: az a bringa, amivel valóban élmény lesz a kerékpározás, könnyű lesz tekerni, pontos lesz a váltója, és hosszabb távok megtételére is alkalmas lesz valahol 100 000 – 130 000 között fog indulni, 200 - 250 000 között van a középmezőny,  500 körül indulnak a karbon vázas modellek. Fontos leszögezni ezúttal is, hogy mi azokról a kerékpárokról beszélünk, melyekben nem csak a hátsó váltó Shimano XT, hanem a „láthatatlan alkatrészek” (középagy, kerékagy, kormánycsapágy, fogaskeréksor) is jó minőségűek, nevesített gyártók megbízható termékei.

 


 

 

 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!

 

Hogyan védjük meg magunkat a gyenge minőségű bringáktól?

 

Találtál egy jól kinéző bringát? Alumínium vázas? Van benne teleszkóp is? Netán SHIMANO a váltója? SZUPER, ugye? Te megvennéd???

 

Vagy úgy is kérdezhetném: Hagynád magad átverni? Ne hagyd! Eláruljuk, mire figyelj, és hogyan NE vásárolj. Cikkünkben segítünk leleplezni azokat az üzleteket, ahol könnyen belefuthatsz jól kinéző, de gagyi alkatrészekkel szerelt bringákba, és végül egy silány darabot adnak a pénzedért. Ha a következőket észben tartod, nagy eséllyel elkerülheted a csalódást és a melléfogást.

 

ELSŐ szabály: Mindenképp olyan helyről vásárolj, ahol teljes körű tájékoztatást kapsz. Gyakori jelenség, hogy a kerékpárt áruló személy sohasem ült kerékpáron életében, szélsőséges esetben még sportolni sem szokott. A kerékpározás egy rohamosan fejlődő szegmens, amiben kizárólag csak azok ismerik a legújabb fejlesztéseket, trendeket, akik saját maguk is megszállottjai ennek a sportnak, rendszeresen kerékpároznak.

 TANULSÁG:

                              

 


                           

 

- NE vásárolj pocakos eladótól! Garantáltan ő sem a sportemberek közül való, de hogy napi, heti rendszerességgel nem kerékpározik, az garantált. Ő nem fog tudni segíteni azokban a kérdésekben, amit egy hobbi kerékpáros ismerethiányából adódóan csak egy tapasztalt, napi rutinnal rendelkező adhat.

 

- NE vásárolj általános sportboltból, multiból, mert ott egy általános eladó lesz, aki garantáltan nem egy megszállott kerékpáros, csak nyárra épp oda osztották, és alig várja, hogy véget érjen a műszak. Ő biztosan nem fog tudni a saját tapasztalatából merítve tanácsot adni, maximum elmondja, amit múlt héten az oktatáson hallott … 

MÁSODIK szabály: Ellenőrizz minden apró alkatrészt! Amint már korábban is említettük, a multikban, nagy sportszerboltokban, de még neves gyártóknál is előfordul, hogy az olcsóbb modelleken a kevésbé szem előtt lévő alkatrészeken spórol a gyártó. Ezek az alkatrészek a középcsapágy, a fejcsapágy, a kerékagyak, a nyeregszár, kormány, kormányszár. Ezek az alkatrészek kevésbé ismertek, így a gyártók pontosan tisztában vannak vele, hogy nem is ért hozzá a vásárló. Így a jó minőségűnek kikiáltott kerékpáron pont az lesz silány, amitől könnyen gurul a bicikli, amitől tartós és merev lehet a hajtás, ráadásul, ha rossz a kormánycsapágy, akkor még a kormány is csak akadozva forog egy idő után. Minden esetben kérd meg az eladót, hogy mutassa meg, milyen gyártó termékei az említett darabok. Nyugodtan kérjük meg, hogy vegye elő a gyári SHIMANO katalógust, és mutassa meg benne az alkatrészt. Itt hamar leleplezhetjük a kontárokat, mivel ha ezt nem tudja megtenni, akkor nyilvánvalóan ez nem egy felkészült üzlet, csak egy hely, ahol el szeretnének neked adni.

 

TANULSÁG: - Ne vásárolj olyan terméket, melynek a „láthatatlan” alkatrészei noname, kínai, minőségtelen termékek, és az eladó sem tudja hitelt érdemlően bizonyítani azok eredetét, gyártóját. A multik saját márkás termékei, a nevesnek mondott gyártók saját márkajelzéssel logózott, de igazából olcsón Kínából beszerzett termékei természetesen nem esnek bele az elfogadható kategóriába … 

 


 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!

 

HARMADIK szabály: Kérd el a gyártó katalógusát! Minden valamire való gyártó az akkreditált kereskedések, hivatalos disztribútorok számára rendelkezésére bocsát egy MASTER KATALÓGUST! Ebben benne van minden egyes adat a bringáról, a váz geometriai adatai, minden alkatrész márkája, típusa, pontos cikkszáma a beazonosításhoz. A katalógus természetesen arra is kiváló, hogy az egyes modelleket egymáshoz viszonyítva könnyebben áttekinthessük, összehasonlíthassuk. Az összehasonlítás persze az egyes márkák közötti is mindig egy nagyon jó viszonyítási alap, ráadásul minden bringánál van egy adat, ami nagyon sok mindent elárul. Ez pedig nem más, mint a kerékpár tömege! Azok a gyártók, akik jó minőségű alkatrészeket használnak fel a kerékpárok építéséhez, törvényszerűen könnyebb és erősebb bringákat tudnak létrehozni, és büszkén kommunikálják a termékeik súlyát. Következésképp, ha olyan márkával, gyártóval találkozol, akik nem merik leírni a bringáik súlyát, akkor biztos lehetsz benne, hogy tele van pakolva gagyi alkatrészekkel, és legalább fél kilóval nehezebb, mint a megfelelő minőségű társai.

 

TANULSÁG: MINDENKÉPP kérd el a gyártó katalógusát, és nézd meg a bringák alkatrészeit, és a SÚLYÁT! Hasonlítsd össze másik gyártóval is a hasonló árban lévő termékek súlyát, így hamar objektív képet kaphatsz a bringán lévő alkatrészekről is. (Természetesen mindig a könnyebb a jobb
smiley )

 


 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!

 

NEGYEDIK szabály: Kérd el kipróbálni legalább 20-25 km-re! Azokon a helyeken ahol nem lehet kipróbálni a kiszemelt bringát, valószínűleg nincsenek tisztában a kerékpárosok valódi igényeivel. Én biztosan egy kicsit gyanakodnék, hogy valami nem stimmel. Talán félnek oda adni a kerékpárt, hiszen az első pár kör után kiderülne, hogy silány alkatrészekkel szereltek, nehéz és persze nem komfortos modellek. A kifejezetten jó minőségű kerékpárra specializálódott üzletek a megbízható márkák mellé tették le voksukat, és bátran kiállnak az általuk árusított modellek mellett. Ebben az árkategóriában mi is szeretünk úgy odaadni egy kerékpárt, hogy a tanácsaink, javaslataink mellet az ügyfelek is saját maguk fedezhetik fel, tapasztalhatják ki a bringát. Ott ahol nincs mit takargatni, ott természetesen lehetőséged van a kerékpár kipróbálására, mielőtt egy komolyabb összeget hagynál ott.

 

TANULSÁG: Ha kerékpár vásárláson töröd a fejed, mindenképp olyan helyet válassz, ahol legalább egy napra, 20-30 km-re odaadják kipróbálni a bringát. Ahol ezt a lehetőséget nem biztosítják, onnan nem érdemes választanod …

 


 

Az igazán jó minőségű bringákat ITT találod!